Activităţi în cadrul Proiectului catehetic „Lumină din Lumină”

Evenimente

Grupurile parohiale din cadrul Proiectului catehetic „Lumină din Lumină” al Arhiepiscopiei Craiovei continuă activităţile catehetice, educative şi recreative, desfăşurate sub îndrumarea preoţilor coordonatori. Astfel, în Parohia Dăbuleni, Părintele Niţu Daniel i-a implicat pe copii, zilele trecute, în activităţi de educative şi recreere, iar pentru următoarea întâlnire, tema întâlnirii va fi „Postul”, urmată de o activitate practică.

În Parohia Prapor, Părintele Gabriel Marinică a organizat, alături de tinerii Grupului „Vestitorii Ortodoxiei”, o activitate în sistem online, urmată de o întâlnire şi discuţii despre importanţa Sfintei Liturghii, temă prezentată şi copiilor din Parohia Zănoaga de către Părintele Ovidiu Diaconu. În Parohia „Sfântul Ioan Valahul” din Craiova, Părintele Ovidiu Doran le-a vorbit copiilor despre Maica Domnului, în cadrul activităţii catehetice.

În Parohia Işalniţa din judeţul Dolj s-au desfăşurat o serie de activităţi duminică, 20 februarie, alături de Grupul Parohial „Adormirea Maicii Domnului” coordonat de Pr. Badea Alexandru. După ce au participat la Sfânta Liturghie, a fost săvârşită sfinţirea drapelului în cadrul activităţii intitulate „Înaintaşii noştri: modele de iubire, de neam şi credinţă”. „A fost adresat și un cuvânt din «Învățătura de credință ortodoxă», despre folosul pomenirii celor care au trecut la Domnul. Apoi, împreună cu tinerii din grupul parohial, am mers și am pus drapelul național la Sfânta Cruce așezată în fața parcului, pentru ca trecători să înțeleagă că avem datoria de a fi patrioți, de a ne iubi neamul și credința”, a subliniat Pr. Badea Alexandru. Tot în această perioadă, Parohia Işalniţa, Şcoala Gimnazială „Eliza Opran”, Ansamblul „Ion Şerban” şi Primăria Işalniţa vor organiza un târg de mărţişor în scop caritabil, pentru ajutorarea unui copil cu probleme medicale.

În Cetatea Băniei, mai multe parohii s-au alăturat unei acţiuni caritabile iniţiate de Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români, filiala Craiova. Astfel, au fost implicate în această campanie grupurile parohiale din cadrul Parohiei „Sfinţii Marturi Brâncoveni”, Pr. Cosmin Dorobăţ, Parohia „Ziua Crucii”, Pr. Viorel Vlăducu, Parohia Bariera Vâlcii, Pr. Adrian Cârciumaru, cât şi copiii din cadrul Grupului „Tinerii Maicii Domnului” de la Paraclisul Mitropolitan „Madona Dudu”, sub coordonarea Pr. Mihail Scorbură. Activitatea a constat în realizarea de mărţişoare handmade, pentru sprijinirea mai multor cazuri sociale.

În Parohia Dăbuleni I, Părintele Cristian Croitoriu i-a implicat pe cei mici într-o activitate catehetică şi un atelier de creaţie, prilej cu care copiii au confecţionat mărţişoare. În Parohia Galicea Mare, Părintele Claudiu Gologan i-a învăţat pe copii mai multe cântări din cadrul Sfintei Liturghii.

În Parohia Romaneşti din Craiova, 15 copii şi tineri au primit Taina Sfântului Botez, săvârşită de Părintele Mihail Florin. De asemenea, Taina Sfântului Botez a fost săvârşită de Părintele Roman Alexandru din Parohia Goicea Mică şi pentru un tânăr din cadrul grupului parohial. În Parohia Goicea Mică fost organizată şi o acţiune umanitară, iniţiată de Părintele Roman Alexandru, pentru sprijinirea copiilor.

Gabriela Firu