Activități desfăşurate în cadrul Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu

Evenimente

Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu a organizat la începutul acestei luni o serie de activități ce au avut în centrul lor tematici diferite. Mărțișorul, Ziua Mamei și „Faptele antisociale în mediul școlar” sunt câteva din temele avute în vedere de dascălii și elevii instituţiei de învăţământ teologic din judeţul Gorj.

Astfel, în ziua de luni, 28 februarie, elevii clasei a IV-a, în cadrul parteneriatului cu Asociația Opportunity Club, au desfășurat proiectul: „Mărțișor pentru Ucraina”. Cu acest prilej, elevii au confecționat mărțișoare, pe care le-au dăruit trecătorilor în fața Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Piața Prefecturii din Târgu Jiu. Din donațiile strânse se vor achiziționa produse ce vor ajunge la refugiații ucraineni.

În data de 1 martie a avut loc, în incinta Liceului Teologic, un spectacol susținut de elevii ciclului gimnazial, împreună cu Grupa A a preșcolarilor. Evenimentul a cuprins cântece, poezii, precum și un moment inedit de balet. Elevii au pus în scenă „Valsul primăverii” și „Lacul lebedelor”.

Joi, 3 martie, în cadrul Proiectului „File de poveste. Mit, Istorie, Artă”, a avut loc activitatea: „Femei în Istorie”. În curtea Liceului Teologic și-au dat concursul elevii ciclului liceal, alături de Corul Liceului Teologic și elevii clasei a IV-a. Au fost evocate figurile feminine marcante ale secolului XX, printre care Regina Maria și Ecaterina Teodoroiu, poeziile fiind recitate atât în limba română, cât și în limbile franceză și engleză. Poeziile „Mama” de George Coșbuc sau „Muma lui Ștefan cel Mare” de Dimitrie Bolintineanu, precum și cântecele „Mulțumesc, iubită mamă!”, „Rugă pentru părinți”, „Mama” și „Cântă cucu-n Bucovina” au încântat auditoriul.

La finalul acestui recital, elevii claselor X A, XI A și XII A au organizat un târg de mărțișor, expunând în curtea liceului mărțișoarele pe care le-au confecționat. Donațiile strânse au venit în sprijinul unui elev al ciclului primar de la Liceul Teologic din Târgu Jiu, diagnosticat cu probleme grave de sănătate.

Tot în data de 3 martie, în cadrul Parteneriatului cu Asociațiile Arca Lex și ANCMRR Gorj, a avut loc activitatea: „Faptele antisociale în mediul școlar”. La eveniment au participat reprezentanți ai asociațiilor menționate, care au discutat cu elevii clasei a IX-a A despre faptele antisociale și cum ar putea fi prevenite.

„«Mulțumesc, iubită mamă!» ar fi sintagma ce exprimă cel mai bine motivul pentru care ne aflăm la această sărbătoare. Cadrele didactice și elevii liceului nostru, de la toate ciclurile școlare, au dat dovadă de extrem de multă implicare în aceste activități de început de primăvară, și ne dorim să continuăm în același ritm, deoarece educația nu vine doar prin dobândirea de cunoștințe într-un cadru formal, cât mai ales prin experiențe proprii. Implicarea întregii școli, atât în activitățile cultural artistice, cât și în cele umanitare, ne demonstrează, încă o dată, că Liceul Teologic este o școală ce educă atât mintea, cât și sufletul”, a declarat Pr. Prof. Ștefan Cristi Vătafu, Directorul Liceului Teologic.

„Trăim o mare bucurie văzând o implicare atât de mare din partea profesorilor și elevilor școlii noastre și felicităm totodată, pe toată lumea, pentru aceste realizări. Trebuie să dăm dovadă de continuitate pentru a demonstra tuturor că Liceul Teologic reprezintă o școală de prestigiu în orașul nostru”, a declarat Pr. Prof. Cristinel Manole Raica, Directorul adjunct al Liceului Teologic.

Gabriela Firu