Activități în prima săptămână din Postul Mare la Liceul Teologic din Târgu-Jiu

Evenimente

În perioada 7-11 martie, în cadrul Liceului Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu au avut loc o serie de evenimente în strânsă legătură cu începutul Postului celui Mare. Începând de luni seara, 7 martie, de la orele 16.30 s-a săvârșit Pavecernița Mare cu Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul. Astfel, elevii claselor IX A, X A, XI A și XII A, însoțiți de părinții profesori Vătafu Ștefan, Raica Cristinel, Ionașcu Gheorghe, Popescu Nicușor, Pădureanu Ionuț și Bordeiași Ionuț au luat parte la această slujbă religioasă. Răspunsurile la strană au fost date de Corul Liceului Teologic condus de  Arhid. Prof. Nicușor Lăzărică și Prof. Dumitru Bărăscu.

Tot în această perioadă, sub sloganul  „Împreună pentru Ucraina – Împarte din suflet!”, elevii și cadrele didactice de la Liceul Teologic din Târgu Jiu s-au implicat în campania de donare de produse necesare persoanelor refugiate.

Campania s-a desfășurat în parteneriat cu asociațiile ANCMRR, ARCA LEX și TEAM FOR NEXT GENERATION. În cadrul acestei campanii, membrii Consiliului Școlar al Elevilor, împreună cu mai mulți voluntari din cadrul Liceului Teologic, s-au implicat atât în colectarea produselor la nivelul școlii, cât și în centrele de colectare deschise la Stadionul Municipal și Shopping City Târgu Jiu. Preșcolarii, elevii din ciclul primar, gimnazial și liceal au donat alimente neperisabile, produse de igienă personală, produse sanitare, alături de alte produse necesare refugiaților ucraineni și copiilor.

Joi, 10 martie, elevii claselor IX A și IX B, au primit vizita reprezentanților Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Gorj, care i-a implicat într-o sesiune de informare. În continuare, împreună cu doamnele profesoare Dungă Aritina Carmen, Arsenie Claudia și Marica Doina, reprezentanții CPECA Gorj au distribuit materiale informative și au prezentat serviciile de asistență ale Centrului.

Gabriela Firu