Etapa județeană a Olimpiadei de Religie, în Arhiepiscopia Craiovei

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Acad. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de sâmbătă, 19 martie, în Arhiepiscopia Craiovei s-a desfășurat Olimpiada Națională de Religie, etapa județeană. Examenele au fost găzduite, în județul Gorj, de Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu, iar în județul Dolj, de Liceul „Traian Vuia” din Craiova.

În județul Gorj au participat la olimpiadă 62 de elevi din clasele V – XII, coordonați de profesorii de religie, și 12 elevi ai Liceului Teologic, participanți pentru olimpiada de la disciplinele teologice. „Cu mare bucurie vă anunțăm că am finalizat olimpiada de Religie ortodoxă ce s-a desfășurat la Liceul Teologic din Târgu-Jiu, faza județeană. Avem elevi foarte buni și nădăjduim să ne clasăm pe podium la olimpiada de religie, faza națională ce se va desfășura pentru Gimnaziu la Târgu-Mureș, în perioada 27.04.2022-01.05.2022, și pentru Liceu, la Sibiu în aceeași perioadă. Sunt elevi calificați la faza națională, la toate clasele, cu note frumoase obținute pentru lucrări inspirate și elaborate după o muncă susținută a elevilor împreună cu profesorii lor coordonatori din tot județul” , a subliniat Pr. Prof. Neofit Stănciulescu, Inspector la disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj.

În județul Dolj, Olimpiada Națională de Religie, etapa județeană, s-a desfășurat la Liceul „Traian Vuia” din Craiova.

„În județul Dolj au participat la olimpiadă 147 de elevi pentru învățământul laic, și 17 elevi de la Seminarul Teologic. Pentru învățământul laic s-au calificat 8 elevi, iar la Seminar s-au calificat 4 elevi. Ne-am bucurat că elevii și cadrele didactice s-au implicat la această olimpiadă, desi a fost o perioadă foarte grea în care s-a lucrat online, în contextul pandemiei, și că dovedesc dragoste pentru Biserică și pentru învățământul religios. Rezultatele sunt foarte bune, avem un elev calificat cu nota 10, de la Școala Gimnazială «Ion Creangă» din Craiova. Toți elevii calificați au obținut note peste 9. Avem elevi calificați și din mediul rural, de la Școala Gimnazială Coșoveni, și elevi de la colegii de prestigiu din Craiova: Colegiul Național «Frații Buzești», Colegiul Național Militar «Tudor Vladimirescu», Liceul Teoretic «Henri Coandă» și Colegiul Național «Ștefan Velovan»” , a precizat Prof. Dr. Iuliana Gheorghe, Inspector de specialitate la disciplina Religie în cadrul ISJ Dolj.

Gabriela Firu