Săptămâna „Alege viața”, în cadrul Liceului Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu

Evenimente

Cadrele didactice și elevii Liceului Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu s-au mobilizat săptămâna trecută pentru una dintre cele mai frumoase acţiuni de binefacere, tradiţionala campanie de donare de sânge „Din inimă pentru viață!”. Campania, aflată la a doua ediţie, a fost iniţiată de Pr. Prof. Cristinel Manole Raica, Director adjunct al Liceului. „Elevii şi cadrele didactice au demonstrat încă o dată solidaritate faţă de semeni, prin aportul adus în Campania derulată în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină din Târgu Jiu, reprezentată prin doamna Dr. Căluţoiu Călina Nicoleta. La această acțiune s-au prezentat 42 de elevi și profesori. Suntem fericiți și împliniți când putem să facem bine împreună şi ne dorim să continuăm aceasta Campanie, care anual s-a desfășurat cu seriozitate şi responsabilitate la Liceul Teologic din Târgu Jiu”, a precizat Pr. Prof. Ştefan Cristi Vătafu, Directorul Liceului Teologic „Sfântul Nicodim”.

Activitatea Viaţa este un dar”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Sectorul Învățământ, Activități cu tineretul și Catehizare, în perioada 01-31 martie, coordonează mai multe activități în cadrul Proiectului național: „Marșul pentru viață”. Sub această egidă, în săptămâna 14-18 martie, la Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu, cadrele didactice împreună cu elevii au organizat o serie de evenimente.

Astfel, elevii claselor a VIII-a, a IX-a A, a XI-a A și a XII-a D, sub îndrumarea doamnelor profesoare Claudia Arsenie, Aritina Dungă, Claudia Alexandrescu, Cristina Buzducea, Luciana Gogelescu și Camelia Cârstea au luat parte la activitatea: „Viața este un dar”. Evenimentul a fost deschis de prezentarea proiectului, după care a fost vizionat scurtmetrajul: „11:30”. Cu acest prilej, doamna psiholog Dungă Aritina a prezentat cartea: „Bebe – o poveste din burtică”, de Veronica Iani, după care a urmat vizionarea filmului documentar: „Prevenirea suicidului masculin”. Activitatea s-a încheiat cu discuții libere despre tema abordată, iar eleva Giurgescu Georgiana și-a prezentat cea mai nouă creație lirică, intitulată: „Viața”.

O altă activitate i-a implicat pe elevii clasei a XII-a C care, împreună cu doamna profesoară Angelica Mirea, au luat parte la activitatea: „Viața e un dar de la Dumnezeu!”. În cadrul acestui moment, elevilor le-au fost proiectate două scurtmetraje: „Strigătul mut” și „Alegerea lui Alisson”. Au urmat discuții pro viață, iar la final elevii au realizat desene  și bannere pe această temă.

Elevii clasei a IV-a, împreună cu doamna Mihăilescu Ana, prof. înv. primar, au participat la un atelier de creație, în cadrul căruia au realizat desene colective pro viață. După ce au ascultat povestea „Cea mai dragă familie din lume”, de Georgiana Chițan, micuții au defilat prin curtea unității de învățământ, prezentându-și creațiile elevilor mai mari și profesorilor.

Joi, 15 martie, elevii claselor a X-a A și a XII-a A, împreună cu Prof. Dumitru Bărăscu, Pr. Prof. Ionuț Bordeiași, Pr. Prof. Ionuț Pădureanu și Arhid. Prof. Nicușor Lăzărică au luat parte la evenimentul: „Manifest la viață prin muzică”. Elevii au avut astfel posibilitatea să asculte melodii care au ca mesaj protejarea vieții umane, precum și a creației lui Dumnezeu. A urmat un seminar în care elevii au putut să-și exprime opiniile, iar la final a fost recitată poezia: „Dacă”, de Rudyard Kipling.

„Proiectul național «Marșul pentru viață», implementat prin intermediul Arhiepiscopiei Craiovei în școala noastră, a adus laolaltă elevi și profesori de la toate nivelurile de învățământ. Este o bucurie mare pentru noi, văzând dragostea cu care a fost abordat subiectul şi, mai ales, rezultatele acestui proiect. Vă felicit pe toți!”, le-a transmis elevilor Pr. Prof. Ștefan Cristi Vătafu, Directorul Liceului Teologic.

Un alt evenimente educativ s-a desfăşurat în colaborare cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj, reprezentată prin dna. Merfu Cristina. Astfel, elevii claselor I, a II-a și a IV-a, coordonați de doamnele învățătoare Dobroiu Laura, Andrei Violeta și Mihăilescu Ana, au înţeles importanţa mediului înconjurător şi protejării naturii prin derularea unei serii de acţiuni, printre care plantarea de plante ornamentale în curtea Liceului Teologic.

Gabriela Firu