Expoziție de promovare a programelor de licență și master, Domeniul Arte Vizuale din cadrul Facultății de Teologie, la Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Prof. Univ. Dr.  Irineu, în data de 24 martie 2022 a avut loc, la Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova, o expoziție de Arte Vizuale-Pictură, ce a avut ca obiectiv promovarea  programelor de studii de licență în Domeniul Arte Vizuale, din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova.

Expoziția, compusă dintr-o selecție de lucrări de licență ale ultimelor trei promoții ce au absolvit facultatea la Specializarea Arte Plastice (Pictură și Sculptură), a fost organizată și curatoriată de Conf. univ. dr. Vasile Fuiorea și Asist. univ. dr. Laura Semenov, cadre didactice ale Facultății de Teologie Ortodoxă, Universitatea din Craiova, implicate în  coordonarea lucrărilor de licență, prezentate în cadrul Liceului de Arte „Marin Sorescu” din Craiova .

A fost invitată să participe la acest eveniment Maria Theodora Călugăru, absolventă a Liceului de Arte „Arte Marin” Sorescu și a Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova, licențiată în Arte Plastice (Pictură și Sculptură), care și–a prezentat lucrările de pictură prezentate în expoziție, explicând și semnificația lor, detaliile de realizare tehnică și stilistică.

La evenimentul expozițional de promovare a domeniului Arte Vizuale au participat : Livia Miloș- Directorul adjunct al Liceului de Arte „Marin Sorescu” din Craiova, Profesor Monica Dincă -Șef catedră Arte Plastice, Profesor Cristian Dincă, Profesor Cleoantă Alexandra, Profesor Dr. Lidia Mărgelu, Profesor Ion Preda, cadre didactice de specialitate de la diversele secții de arte plastice ale liceului, elevii de la clasele a XI-a și a XII -a.

Exponatele, lucrări de pictură de dimensiuni medii și mari, realizate în diferite tehnici ale picturii, au fost prezentate publicului în ideea de a a se familiariza cu competențele profesionale și abilitățile practice pe care studenții  licențiați în arte le-au asimilat în urma studiilor, fiind de asemenea analizate de cei prezenți din perspectiva ofertei educaționale, a posibilității și interesului elevilor de a se înscrie la unul dintre programele de licență în Domeniul Arte Vizuale, ce funcționează în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă.

Conf. univ. dr. Vasile Fuiorea

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova