Proiect de educație juridică la Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu

Evenimente

Joi, 31 martie 2022, membrii Corului Liceului Teologic din Târgu Jiu, coordonați de Arhid. Prof. Nicușor Lăzărică, au participat la o activitate ce a avut ca scop principal educația juridică. Evenimentul, cuprins în Acordul cadru pe care Liceul îl are încheiat cu Asociația Arca Lex și Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, filiala Gorj, a constat în susținerea unui seminar intitulat: „Faptele antisociale în mediul școlar”, susținut de Domnul Ion Viorel Vâlceanu, colonel în rezervă al Armatei Române.

În prima parte a acestui eveniment, elevii au putut afla informații reprezentative despre comportamentul antisocial și prevederile legii referitoare la acesta. Totodată, s-au luat în discuție şi sancțiunile pentru faptele prevăzute de lege. Subiectul principal al seminarului a fost combaterea violenței școlare și sociale și bullying-ului.

În partea a doua a evenimentului s-a discutat despre: „Manipulare și fake news pe rețelele sociale și nu numai”. Elevii au putut afla cu această ocazie cum să discearnă adevărul, atunci când diseminează o informație.

„Astfel de activități sunt extrem de benefice elevilor noștri, prin aportul educațional pe care îl aduc. Din cuprinsul seminarului am reținut cu toții că educația solidă, informarea din mai multe surse, precum și atenția la detaliile unei informații sunt câteva dintre aspectele ce trebuie avute în vedere pentru a nu fi victima unei manipulări. Mulțumim domnului Ion Vâlceanu pentru seminar și elevilor noștri pentru interesul manifestat, și ne dorim să colaborăm la fel de bine și în viitor”, a declarat, Pr. Prof. Cristinel Manole Raica, Directorul adjunct al Liceului, prezent la eveniment.

Gabriela Firu