Cercul pedagogic al profesorilor de religie din judeţul Dolj, nivelul liceal

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, în ziua de joi, 31 martie, s-a desfăşurat Cercul pedagogic al profesorilor de religie de la nivelul învăţământului liceal, din judeţul Dolj. Evenimentul s-a desfăşurat în sistem online, având ca temă „Iniţierea şi implementarea proiectelor cu finanţare nerambursabilă pentru formarea deprinderilor de buni creştini la elevi şi tineri”. Activitatea de cerc a fost organizată de către Consiliul Consultativ al disciplinei Religie, coordonatori fiind Prof. Dr. Iuliana Gheorghe, Inspector de specialitate la disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, Prof. Claudia Ivaşcu, din cadrul Liceului „Henri Coandă” din Craiova, şi Prof. Carmen Oprea, Directorul Liceului „Traian Vuia” din Craiova.

Alături de profesori, la acest eveniment s-au aflat aflat Arhid. Prof. Adrian Lupu, Consilier în cadrul Sectorului Învăţământ, Activităţi cu tineretul şi Catehizare, şi Prof. Dr. Iuliana Gheorghe, Inspector la disciplina Religie în cadrul ISJ Dolj.

În cadrul Cercului pedagogic, Arhid. Prof. Adrian Lupu, Consilier în cadrul Sectorului Învăţământ, Activităţi cu tineretul şi Catehizare, a transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei Mitropolitul Olteniei.

„Materialele specifice activităţii au fost susţinute de către Prof. Vanciu Alexandru, de la Liceul Tehnologic «Constantin Ianculescu» din Cârcea, şi a vizat prezentarea paşilor necesari în scrierea de proiecte cu finanţare nerambursabilă. Au fost prezentate de asemenea exemple de bună practică, pentru a demonstra profesorilor eficienţa şi necesitatea derulării acestor proiecte pentru formarea si dezvoltarea tinerei generaţii”, a subliniat Prof. Dr. Iuliana Gheorghe, Inspector în cadrul ISJ Dolj.

Gabriela Firu