Campania națională de prevenire a traficului de persoane: „Uniți, oferim libertate! Exploatarea asuprește suflete și distruge destine”

Evenimente

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane și Biserica Ortodoxă Română implementează în prezent campania națională „Uniți, oferim libertate! Exploatarea asuprește suflete și distruge destine”, se arată într‑un comunicat al celor două instituții partenere.

Campania, al cărei mesaj principal constă într‑o atenționare cu privire la fenomenul traficului de persoane, adresată atât enoriașilor din parohiile Bisericii Ortodoxe Române, cât și publicului larg, își propune să transmită un puternic îndemn la acțiune și implicare civică. Aceasta vizează prevenirea traficului de persoane în principalele sale forme de manifestare prin creșterea gradului de conștientizare și îmbunătățirea nivelului de informare a populației cu privire la acest fenomen, abordând ambele dimensiuni ale traficului, respectiv oferta și cererea care facilitează exploatarea și traficul de persoane.

Informaţii suplimentare privind această campanie pot fi obţinute de la Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (anitp.mai.gov.ro; facebook.com/ANITPROMANIA; telefon: 021.303.70.80/ int. 15470, fax: 021.319.01.83, e‑mail: presa.anitp@mai.gov.ro) sau de la Sectorul comunicaţii şi relaţii publice al Patriarhiei Române (telefon: 021.335.06.56, e-mail: presa@patriarhia.ro).