Expoziție de promovare a Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova, Domeniul Arte Vizuale, în cadrul Liceului „Nicolae Titulescu” din Slatina, judeţul Olt

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei,  Facultatea de Teologie Ortodoxă, domeniul Arte Vizuale, a organizat luni, 11 aprilie, Expoziţie de promovare în cadrul Liceului „Nicolae Titulescu” din municipiul Slatina, judeţul Olt.

Expoziția a fost  compusă dintr-o selecție de postere ce conțineau imagini privind etape de conservare – restaurare din metodologia de lucru, efectuată pe suporturi de zid și lemn, cât și lucrări de pictură bisericească și de şevalet,  realizate de către studenţii din cadrul domeniului Arte Vizuale.

Obiectivul expoziției a fost promovarea, informarea cu privire la oferta educațională a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Craiova pentru elevii claselor  XI – XII din cadrul Liceului. Curatorul expoziţiei este lect. univ. dr. Gabriela Ștefăniță, coordonator asist. dr. Lidia Mărgelu. La eveniment au participat directorul Liceului, prof. Adina Maria Gruia, și prof. Mihaela Burdulea.

Tot în această lună, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Irineu, a avut loc Expoziţia de promovare a programelor de licenţă ale Facultăţii de Teologie din Craiova, Domeniul Arte Vizuale, destinat elevilor din clasele terminale ale Liceului de Arte „Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea. Expozitia a cuprins lucrări de pictură laică, realizate în diferite tehnici, ce abordează teme din natură, peisaje, naturi statice, precum şi panouri cu fotografii ale etapelor metodologice specifice din domeniul conservării-restaurării operelor de artă.

Elevii au participat la vernisarea expoziţiei alături de profesori, au manifestat interes pentru pentru programele educaționale ale Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Craiova, la final adresând o serie de întrebări cadrelor didactice, pe această temă. Curatorii expoziţiei au fost: lect univ. dr. Mardale Gabriela şi lect. univ. dr. Bădescu Alexandrina; coordonatori: conf. univ. dr Fuiorea Vasile, asist. univ. drd. Bănică Adrian şi asist. univ. drd. Giodea Gabriel.

Gabriela Firu