Festivitate de premiere a elevilor din cadrul Liceului de Arte ,,Marin Sorescu” din Craiova, la Biserica Mântuleasa

Evenimente

La Biserica Mântuleasa a avut loc, în Duminica Floriilor, premierea elevilor de la Liceul de Arte ,,Marin Sorescu” din Craiova, participanți la Olimpiada Națională de Religie, faza județeană, precum și la Olimpiada Națională Interdisciplinară de Limba şi Literatura Română şi Religie ,,Cultură și Spritualitate Românească”, faza județeană, care au obținut premii.

Astfel, elevii merituoși care au participat la aceste competiții au reușit să obțină rezultate deosebite. La Olimpiada de Religie: Premiul I și calificarea la Faza Națională – Tarbă Maria  (clasa a XI-a ), premiul al III-lea – Curteanu Mihai (clasa a VII-a ), Mențiuni – Stănică Sara (clasa a V-a ), Nicola Bianca (clasa a VIII-a ), Francu Alexandra (clasa a XI-a ) și Radu Ana-Maria (clasa a XI-a ). La Olimpiada Interdisciplinară ,,Cultură și Spritualitate Românească”:  Iordache Antonia (clasa a VI-a), Titoasa Anastasia (clasa a VII-a), Mușat Bianca, (clasa a IX-a). Elevii au fost coordonați de doamna profesor Boldișor Ileana, părintele profesor Bălteanu Mihnea – cadre didactice la disciplina Religie, iar la concursul Interdisciplinar – doamna profesor Cojocaru Codruța, cadru didactic de Limba Română.

,,În anul acesta școlar, numărul participanților la cele două concursuri a crescut, oglindindu-se prin aceasta dragostea copiilor față de Hristos, față de învățăturile Bisericii și față de ora de Religie. Aceste rezultate ne bucură și ne onorează, bucuria fiind dublată și de faptul că olimpiadele s-au reluat după  perioada de pauză din timpul pandemiei”, a declarat părintele profesor Bălteanu Mihnea.

După Sfânta Liturghie, toți acești elevi au primit din partea Parohiei Mântuleasa premii constând în icoane, cărți și obiecte religioase, precum și mici sume de bani, apreciind astfel truda lor. „Prin acest gest al premierii elevilor, am vrut să îi felicităm și să-i apreciem pentru rezultatele deosebite. Momentul premierii elevilor în biserică, după Sfânta Liturghie din ziua acestui mare praznic, a bucurat atât pe olimpici, cât și pe credincioșii prezenți. Sperăm să continuăm cu astfel de inițiative care întăresc relația Școală-Biserică!”, a subliniat părintele paroh Reșceanu Constantin.