Cea de-a 34-a editie a Olimpiadei Naționale de Limbi clasice: Latina și Greaca veche, organizată la Târgu-Jiu

Evenimente

În perioada 18-21 aprilie a avut loc, la Târgu – Jiu, Olimpiada Națională de Limbi clasice: Latina și Greaca veche. Festivitatea de deschidere a evenimentului a avut loc luni, 18 aprilie, începând cu orele 18.00, la Cinematograful „Sergiu Nicolaescu” din urbea gorjeană.

La evenimentul moderat de doamna Prof. Otilia Giurcă, Inspector de Limba și Literatura Română în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Gorj, au fost prezente delegațiile din țară participante la Olimpiadă, precum și membrii Comisiei Centrale de Evaluare, condusă de dl. Conf. Univ. Dr. Theodor Georgescu, de la Universitatea din București. Din Comisia amintită, pe lângă cadre didactice, a făcut parte și doamna Ramona Mihaela Filip, profesor de Limbi clasice la Liceul Teologic „Sf. Nicodim” din Târgu-Jiu, în calitate de președinte executiv.

Printre invitații la eveniment s-au numărat: doamna Prof. Dana Elena Constantinescu, Inspector general al ISJ Gorj, domnul Marcel Iacobescu, prefectul Județului Gorj, Pr. Prof. Neofit Stănciulescu, Inspector dla disciplina Religie în cadrul ISJ Gorj, împreună cu alti inspectori din cadrul aceleiași instituții.

Cu acest prilej, a fost invitat și Corul Liceului Teologic, pentru a-și da concursul. Dirijați de Arhid. Prof. Dr. Nicușor Lăzărică, elevii Liceului Teologic au încheiat evenimentul interpretând piesele: „Rugă pentru părinți”, pe versuri de Adrian Păunescu, solist Nicolae Sarcină, clasa XII A, „Cântă cucu-n Bucovina” și „Cântec de cătănie”, solist Robert Șchiopu, elev în clasa XI A.

„În aceste zile pline de încărcătură spirituală, elevii olimpici ai României aduc primăvara în sufletul nostru, prin bucuria de a se întrece în orașul lui Brâncuși. Trecutul și prezentul devin două fețe ale aceleiași file, iar noi avem privilegiul unic de a le uni. Cu pasiune și muncă veți reuși! Succes!” le-a declarat celor prezenți la Olimpiadă doamna profesoara Ramona Mihaela Filip.

„Am primit cu bucurie și emoție invitația doamnei profesoare Ramona Filip, de la liceul nostru, de a interpreta câteva piese în deschiderea evenimentului, știind că elevi și profesori din întreaga țară vor avea posibilitatea să ne audieze și să ducă acasă impresii despre corul nostru. Am urat succes elevilor în competiția în care s-au înscris și le-am adresat  invitația de a vizita Liceul Teologic în zilele urmatoare”, a subliniat Arhid. Nicusor Lazarică, dirijorul Corului Liceului Teologic.

Gabriela Firu