Mănăstirea Maglavit și-a sărbătorit hramul, de Izvorul Tămăduirii

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua vineri, 29 aprilie, obștea Mănăstirii de la Maglavit și-a prăznuit al doilea hram, Izvorul Tămăduirii. Sfânta Liturghie a fost săvârșită în foișorul din curtea mănăstirii de un sobor de preoți și diaconi, dintre care amintim pe Părintele Arhimandrit Vladimir Dărângă și Pr. Protoiereu Neacșu Cătălin, de la Protopopiatul Băilești.

Mesajul de binecuvântare din partea ÎPS Părinte Mitropolit Irineu a fost transmis de către Arhim. Vladimir Dorângă, care a avut în trecut și ascultarea de stareț al acestei mănăstiri din județul Dolj. Tot sfinția sa le-a vorbit celor prezenți despre importanța praznicului Izvorul Tămăduirii.

„A vrut Dumnezeu ca, după 4000 de ani, să Se arate din nou oamenilor, așa cum S-a arătat oarecând, lui Moise pe Muntele Sinai. Și a coborât în această pădure din acest loc minunat pe care noi îl numim în Grădina Maicii Domnului și care este țara noastră. Și din toate, Dumnezeu a ales locul acesta, pentru care să fim bucuroși și să mulțumim neîncetat lui Dumnezeu că a binevoit să-Și reverse mila Sa peste noi, peste poporul ales și peste tot neamul românesc. Și să știți că permanent veghează cu ochiul Lui cel sfânt, din înălțimea cerurilor, asupra acestui loc sfânt, pe care este bine să-l cercetăm ori de câte ori avem nevoie și simțim o greutate, o apăsare, și vrem să vorbim cu Dumnezeu, aici găsim pacea și liniștea pe care le dorim”, a transmis în cuvântul de învățătură Părintele Arhim. Vladimir Dărângă, Mare Eclesiarh al Catedralei Mitropolitane  „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova.

După cuvântul de învăţătură al Părintelui Arhimandrit Vladimir Dărângă, s-a plecat în procesiune până la fântâna ridicată lângă salcia unde a avut loc minunea dumnezeiască căreia i-a fost martor ciobanul Petrache Lupu. Aici a fost săvârşită slujba de sfinţire a apei, Aghiasma mică, după care aceasta a fost împărţită credincioşilor prezenţi, spre folosul lor duhovnicesc.

Gabriela Firu