Moment festiv la 20 de ani de activitate a Asociației Vasiliada, în cadrul Adunării Generale a Federației Filantropia

Evenimente

Adunarea Generală a Federației Filantropia, brațul social-filantropic al Patriarhiei Române, s‑a desfășurat luni și marți la Mănăstirea Lainici din județul Gorj. Întrunirea s-a încheiat cu un moment festiv prilejuit de împlinirea a 20 de activitate a uneia din organizațiile membre: Asociația Vasiliada a Arhiepiscopiei Craiovei.

Lucrările au fost prezidate de Părintele Consilier Ciprian Ion Ioniță, coordonatorul Sectorului Social‑Filantropic al Administrației Patriarhale și președintele Federației Filantropia.

Au fost prezentate raportul de activitate și raportul financiar pe anul trecut și stadiile în care se află proiectele finanțate de la nivel central și cele implementare de organizațiile membre.

Pe agenda adunării generale au mai figurat cursurile de formare profesională pentru angajații organizațiilor membre și sprijinul pentru refugiații din Ucraina.

La finalul întâlnirii, Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, i-a felicitat pe membrii Federației Filantropia pentru lucrarea social – filantropică desfășurată.

 „Asistența socială se referă și la latura duhovnicească a vieții omului. Nu vom realiza niciodată lucruri mari dacă nu-L punem pe Dumnezeu înaintea credincioșilor, dacă nu vom așeza pe Dumnezeu în sufletul acestor oameni care au nevoie de îngrijirea noastră. Filantropia este o adevărată lucrare a Bisericii. În contextul actual, slujirea Evangheliei este foarte importantă și necesară. Trebuie să dăm această importanță capitală activității noastre, iar faptul că faceți filantropie în eparhia dumneavoastră este un lucru salutar și considerabil. Vă mulțumim pentru că v-ați desfășurat activitatea în această Sfântă Mănăstire din eparhia noastră și rugăm pe Bunul Dumnezeu să vă întărească în lucrarea pe care o faceți”, le-a transmis celor prezenți Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.

Întrunirea s-a încheiat cu un moment festiv dedicat împlinirii a 20 de ani de activitate a Asociației Vasiliada a Arhiepiscopiei Craiovei. Cu acest prilej, Asociația Vasiliada a lansat un album aniversar care prezintă în mod structurat activitățile desfășurate în cei 20 de ani de activitate. Pe lângă principalele programe de asistență socială implementate de-a lungul timpului, albumul prezintă rezultatele realizate în cele două decenii, precum și mărturiile a numeroase personalități publice care s-au alăturat de-a lungul timpului misiunii Asociației Vasiliada.

De asemenea, până la finalul anului, Asociația Vasiliada va organiza o serie de evenimente prilejuite de împlinirea celor 20 de ani de activitate social – filantropică.

Federația Filantropia  funcționează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române începând din 2007. Este singura organizație non-guvernamentală de tip federativ din Patriarhia Română și furnizează servicii sociale și de formare profesională a adulților.

Asociaţia Vasiliada este membru fondator al Federației Filantropia, fiind una dintre cele mai reprezentative organizaţii nonguvernamentale cu caracter social din Sud-Vestul României. În cei 20 de ani de activitate socială, Vasiliada a dezvoltat numeroase programe sociale în beneficiul mai multor categorii de persoane aflate în dificultate. Anual, Asociaţia Vasiliada sprijină în mod direct peste 4000 de persoane vulnerabile.