Proiectul Catehetic „Lumină din Lumină”, modulul II de implementare în Arhiepiscopia Craiovei

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Sectorul Învățământ, Activități cu tineretul și Catehizare a organizat în această perioadă cel de-al doilea modul de instruire din cadrul Proiectului Catehetic „Lumină din Lumină”.

Cele două sesiuni de pregătire au ca scop instruirea preoților, în vederea aplicării unor metode eficiente de lucru cu tinerii. Astfel, în cadrul celui de-al doilea modul de instruire, au fost prezentate trei cursuri: Arhid. Prof. Adrian Lupu, Consilier al Sectorului Învățământ, Activități cu tineretul și Catehizare, a susținut cursul „Tipuri de tineri din grupul parohial”, în cadrul căruia a evidențiat o serie de metode de lucru pentru tinerii grupurilor parohiale, prezentând totodată numeroase exemple practice. În continuare, Părintele Inspector Ștefan Bărbulescu a susținut cursul „Etapele formării unui grup parohial de tineri”, evidențiind rolul și scopul grupului, precum și avantajele și responsabilitățile tinerilor în cadrul grupului. În partea a doua, Părintele Inspector a prezentat partea practică a modulului, intitulată „Pregătirea primei întâlniri”.

Proiectul „Lumină din Lumină” este implementat sub sloganul „Lucrează! Dăruiește! Luminează!”. Obiectivul îl reprezintă pregătirea și instruirea unui număr de 32 de preoți, în vederea aplicării unor metode eficiente de lucru cu tinerii. În anul trei de implementare al proiectului, au fost selectați de către Părinții Protoierei 12 preoți în Protoieriile din Dolj și 13 preoți în Protoieriile din Gorj. Activitățile proiectului se desfășoară, conform calendarului, pe o perioadă de un an de zile. Întâlnirile au rol catehetic, educativ și recreativ. Tinerii se vor cunoaște, vor socializa, vor propune teme de dezbatere, vor participa la activități practice, de voluntariat, pelerinaje, vor participa la concursul din lunile noiembrie-decembrie și vor face parte din grupurile de tineri invitate la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Oltenia, organizat în fiecare an în localitatea Turburea. În acest an, I.T.O. Oltenia va avea loc în data de 11 iunie, eveniment la care vor participa aproximativ 200 de tineri din cele cinci Eparhii ale Mitropoliei Olteniei.

Gabriela Firu