Liturghie arhierească la Catedrala Mitropolitană din Craiova

Evenimente

În ziua de sâmbătă, 4 iunie, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Dumitru” din Craiova. Cu acest prilej, răspunsurile la strană au fost date de Corul Seminarului Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova, dirijat de Prof. dr. Victor Şapcă.

Înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu l-a hirotonit în treapta de preot pe diac. Popescu Alin Claudiu, pe seama Parohiei Căzăneşti, Protoieria Târgu Jiu Nord. De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa l-a hirotonit în treapta de diacon pe tânărul teolog Catrinoiu Constantin Mircea, pe seama Parohiei Ştefăneşti, Protopopiatul Târgu Cărbuneşti.

La Sfânta Liturghie a participat de asemenea un grup de elevi din cadrul Şcolii Gimnaziale „Adrian Păunescu” din Piteşti, însoţiţi de prof. la disciplina religie Iordache Daniela. La final, s-au alăturat elevi din cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 6 din Drobeta Turnu Severin, însoţiţi de prof. Iliescu Sorinela, prof. Roşca Gheorghiţa şi prof. Tudor Marilena.

Gabriela Firu