Festivitate prilejuită de încheierea anului școlar, la Seminarul Teologic din Craiova

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de joi, 9 iunie, elevii Seminarului Teologic „Sfântul Grigorie Teologul ” din Craiova au participat la serbarea prilejuită de încheierea anului școlar 2021 – 2022.

Cuvântul de întâmpinare și de deschidere a serbării i-a aparținut Părintelui Profesor Vintilă Belcineanu, Directorul Seminarului, care a mulțumit Părintelui Mitropolit pentru tot sprijinul acordat acestei instituții teologice. De asemenea, a mulțumit cadrelor didactice pentru efortul depus în timpul anului școlar, elevilor pentru rezultatele obținute și părinților pentru grija pe care o au față de copiii dumnealor. Alături de elevi, părinți și cadrele didactice s-au aflat Arhid. Prof. Adrian Lupu, Consilier al Sectorului Învățământ, Activități cu tineretul și Catehizare din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei și Prof. Dr. Iuliana Gheorghe, Inspector la disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Dolj. Cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Irineu a fost transmis de către Părintele Consilier Adrian Lupu, care i-a felicitat pe elevi și profesori pentru rezultate și care a înmânat elevilor premii pentru participarea la concursurile organizate în Mitropolia Olteniei. De asemenea, premiile pentru participarea la olimpiadele de la disciplina Religie au fost înmânate de către Prof. Dr. Iuliana Gheorghe, Inspector în cadrul ISJ Dolj. În continuare, elevii au fost premiați de către profesorii diriginți, pentru rezultatele școlare deosebite obținute în anul școlar care s-a încheiat.

Din programul artistic nu au lipsit cântecele religioase, patriotice, folclorice și dansul popular tradițional, momente prezentate de Corul Seminarului Teologic din Craiova, sub coordonarea Prof. Dr. Victor Șapcă, și de Ansamblul Cununița în colaborare cu Juveții de la Coșuna, sub coordonarea dnei. Profesor Simona Crețan, de la Palatul Copiilor Craiova.

Gabriela Firu