COMUNICAT DE PRESĂ

Evenimente

În legătură cu informaţiile apărute în Media, despre „problemele de branşament electric la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei”, aducem următoarele lămuriri:

  • În ziua de marţi, 7 iunie 2022, Arhiepiscopia Craiovei a înştiinţat CEZ Electrica, prin solicitare oficială, în legătură cu problema unei pene de curent la Centrul Eparhial. În consecinţă, echipa de intervenţie a CEZ s-a deplasat imediat la adresa din strada Mitropolit Firmilian, nr. 3, pentru remedierea problemei existente.
  • În ziua de 10 iunie 2022, Echipa de intervenţie CEZ a revenit în incinta Centrului Eparhial, anunţând că există un cablu, cuplat la contorul instituţiei, cu sigiliu pus de CEZ, care nu înregistra consumul de curent electric. Urmând unei proceduri, reprezentanţii CEZ au înştiinţat Poliţia Dolj, care a participat la alcătuirea procesului verbal, constatând că sigiliile erau intacte. Menţionăm că acest contor şi toate cablajele existente s-au aflat întotdeauna în custodia CEZ, fiind protejate prin sigiliu.
  • Problema existentă, asumată întru totul de CEZ, a fost soluţionată definitiv în ziua de miercuri, 15 iunie 2022.
  • Informaţia conform căreia ar fi fost întocmit un Dosar Penal „pentru furt de curent şi branşament ilegal” pe numele instituţiei noastre nu a existat niciodată ca subiect de discuţie şi nu a fost comunicată oficial către Arhiepiscopia Craiovei.
  • În concluzie: Arhiepiscopia Craiovei nu s-a găsit în niciun moment în raport de ilegalitate faţă de CEZ, problema existentă fiind una de ordin tehnic, confirmată, asumată şi remediată de organele competente. Toate informaţiile apărute pe acest subiect sunt pure speculaţii tendenţioase, menite să aducă prejudiciu de imagine instituţiei noastre.

 

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Craiovei