Noi grupuri parohiale de tineri în Arhiepiscopia Craiovei

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Sectorul Învățământ Activități cu tineretul și Catehizare a început anul III de implementare a proiectului „Lumină din Lumină”. În cadrul proiectului au fost selectați, de către Părinții Protoierei, preoți din cele șase Protoierii, pentru a fi pregătiți în cadrul  modulelor de instruire, în vederea formării de grupuri de tineri  la parohii.

În această perioadă, alte noi 22 de parohii din cadrul Proiectului „Lumină din Lumină” au început activitățile cu tinerii în Arhiepiscopia Craiovei. Dintre acestea menționăm:

Protoieria Craiova Sud:

 1. Preot Rada Laurențiu – Parohia Făcăi;
 2. Preot Safta Constantin – Parohia Padea;
 3. Preot Filip Cosmin – Parohia Amărăștii de Sus;
 4. Preot Vânătoru Florin – Parohia Puțuri;
 5. Preot Catană George – Parohia Apele Vii Ciunei.

Protoieria Craiova Nord:

 1. Preot Vopsitoru Daniel, Parohia Valea Fântânilor;
 2. Preot Nicola Daniel – Parohia Vârvoru de Sus.

Protoieria Băilești:

 1. Pr. Nicola Alin- Parohia Comoșteni;
 2. Pr. Sanda Nicolae- Parohia Gighera;
 3. Pr. Iacob Marian Ionuț- Parohia Siliștea Crucii;
 4. Pr. Lilă Tiberiu Nicolae- Parohia Trochești;
 5. Pr. Palea Dorin- Parohia Ciupercenii Noi.

Protoieria Târgu Jiu Sud:

 1. Preot Brandibur Ștefan Robert – Parohia Borăscu;
 2. Preot Rogobete Florin Ion – Parohia Fărcășești;
 3. Preot Drăghici Ștefan – Parohia Rovinari I;
 4. Preot Neblea Valentin – Parohia Peșteana de Jos.

Protoieria Târgu Jiu Nord:

 1. Preot Huidu Andrei – Parohia Frătești;
 2. Preot Mihalea Lucian – Parohia Motru Sec;
 3. Preot Vicol Ovidiu Florian – Parohia Sohodol.

Protoieria Târgu Cărbunești:

 1. Găvan Alexandru Cristian – parohia Turburea;
 2. Iosu Nicolae Marian – parohia Slăvuța.

Proiectul „Lumină din Lumină” își propune instruirea preoților și formarea unor grupuri de tineri în fiecare parohie. Sectorul Învățământ, Activități cu tineretul și Catehizare pune astfel la dispoziția preoților coordonatori un calendar de activități și cateheze pe o perioadă de un an de zile. Activitățile care se vor desfășura în cadrul Proiectului eparhial „Lumină din Lumină” sunt activități catehetice, educative, culturale, de voluntariat, excursii, pelerinaje, participarea la concursuri, participarea la ITO (Întâlnirea Tinerilor Ortodocși) Oltenia (în localitatea Turburea) sau național (la Timișoara), activități de informare pe teme variate, precum și desfășurarea unor activități practice.

„Tinerii noștri au nevoie să se simtă valorizați, să facă parte dintr-un grup de calitate, să aibă experiențe noi, pe lângă cele din familie și de la școală. Actul catehetic este, înainte de toate un dialog, o șansă la dezbatere. Preotul va fi călăuzitorul tinerilor spre noi orizonturi de cunoaștere, de experiențe frumoase și constructive, de trăire într-un duh creștinesc autentic la măsura lor. Proiectul îi ajută pe tineri să se cunoască pe ei înșiși, să își facă prieteni noi, să socializeze, să înțeleagă lumea în care trăiesc, dar și pericolele la care sunt expuși. În fiecare an am fost plăcut surprinși să descoperim preoți cu o râvnă deosebită pentru lucrul cu tinerii. Acest fapt ne bucură și ne încurajează să mergem mai departe cu acest proiect frumos, desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei”, a subliniat Părintele Ștefan Bărbulescu, Inspector în cadrul Sectorului Învățământ, Activități cu tineretul și Catehizare.