Finalizarea cursurilor teoretice și practice a grupei de muzeografi, promoția mai-iunie 2022

Evenimente

Săptămâna aceasta au avut loc cursurile finale pentru a treia serie de muzeografi, promoția mai-iunie 2022. Cursurile teoretice s-au desfășurat online în perioada 3 mai –  17 iunie. Formatorii cursului de perfecționare sunt Dr. Ridiche Florin, directorul Muzeului Olteniei și Dr. Radu Dumitrescu, șef Secția de Istorie și Arheologie.

În ziua de 22 iunie, cursanții au participat la proba practică a cursului, desfășurat în cadrul Muzeului Olteniei din Craiova. Întâlnirea a avut ca obiectiv prezentarea celor mai importante secțiuni din cadrul muzeului, dar și a cabinetelor de restaurare care funcționează în acest moment. Coordonatorul prezentării a fost domnul profesor Dr. Radu Dumitrescu.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, examenul pentru obținerea certificatului de muzeograf se va desfășura la Facultatea de Teologie din Craiova, în data de 27 iunie 2022. Cursurile au fost organizate prin Fundația Pastoral-Misionară „Sfântul Nicodim” a Arhiepiscopiei Craiovei.

În această serie s-au înscris cursanți din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei și din Episcopia Alexandriei și Teleormanului, în special din rândul personalului mănăstiresc. Până în prezent două serii de cursanți au absolvit cursul de muzeograf organizat de Mitropolia Olteniei, iar pentru a patra serie cursurile sunt în derulare.