Proiectul „Împreună pentru Școală” în Arhiepiscopia Craiovei

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Sectorul Învățământ, Activități cu tineretul și Catehizare implementează, în perioada 20 mai – 3 iulie, proiectul „Împreună pentru Școală”. Proiectul are ca scop întărirea legăturii duhovnicești între preoți și tinerii elevi din parohiile lor, în perioada susținerii examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat.

Elevii absolvenți de clasele a VIII-a și a XII-a, alături de cadrele didactice, au participat la săvârșirea Acatistului Preasfântului și de viață Făcătorului Duh și la Rugăciunile pentru examene, în cadrul cărora Preacucernicii Părinți i-au pomenit nominal pe elevi în cadrul slujbelor. De asemenea, la Sfânta Liturghie s-au adăugat ecteniile speciale pentru dobândirea învățăturilor celor bune și folositoare de către elevi.

Astfel, în Parohia Novaci, elevii clasei a VIII-a s-au rugat alături de Pr. prof. Lăcătușu Valentin, Pr. Coconețu Ion și d-na prof. de religie Spilcă Cristina.

În Parohia Prapor, Părintele profesor Marinică Gabriel a venit întâmpinarea tinerilor cu activitatea  R.A.B.D.A.R.E ( Rugăciunea Aduce Bucurie, Dragoste, Armonie și Risipește Emoțiile). Tinerii s-au rugat lui Dumnezeu pentru luminarea minții și pentru depășirea emoțiilor, în această perioadă. De asemenea, după afișarea rezultatelor, tinerii I-au mulțumit lui Dumnezeu pentru ajutorul primit și au săvârșit, împreună cu Părintele Profesor, Acatistul Slavă lui Dumnezeu pentru toate.

Rugăciuni pentru examene au fost rostite și în alte parohii din Arhiepiscopia Craiovei, dintre care amintim: Parohia „Sfântul Nicolae” Perișorul Vechi – Preot Dumitrana Gheorghe Răzvan, Parohia Ziua Crucii – Preoții Bârnea Ion și Viorel Vlăducu, Parohia Dăbuleni I – Preot Croitoriu Cristi, Parohia „Sfântul Antim Ivireanul” – Preot Vulpe Adrian, Parohia Filiași I, Preoții Hantea Marian și Pr. prof. Constantin Mladin, Parohia Baia de Fier – Preoții Ciungu Ionuț și Deaconu Florin, împreună cu domnul profesor de religie Nicolae Avram, precum și în parohia „Sfânta Treime” Târgu Jiu – Preoții Bălan Dumitrașcu Cosmin și Pr. Prof. Popescu Nicușor.

Proiectul se va finaliza duminică, 3 iulie, prin participare la Sfânta Liturghie și la Rugăciunile de mulțumire pentru rezultatele dobândite la examenele de Evaluare națională și Bacalaureat.

Gabriela Firu