Absolvenţii Facultăţii de Teologie din Craiova au depus Jurământul de credinţă la finalizarea studiilor

Evenimente

Absolvenții Facultăţii de Teologie Ortodoxă, Secţiile Teologie Ortodoxă Pastorală, Arte Plastice (pictură și sculptură) şi Artă Sacră, din cadrul Universităţii din Craiova, promoţia 2022, au depus miercuri, 6 iulie, Jurământul de credinţă la finalizarea studiilor teologice.

Dimineața s-a oficiat Sfânta Liturghie în Paraclisul Facultății la care au participat toți absolvenții, alături de profesorii de la toate specializările din cadrul departamentului.

Evenimentul a continuat cu festivitatea de depunere a Jurământului de credință, care a debutat cu un cuvânt al Pr. Prof. Univ. Dr. Răzvan Stan, Decanul Facultății de Teologie din Craiova. Acesta a transmis cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, alături de gândul de rugăciune și de permanentă purtare de grijă pentru toţi fii acestei eparhii. De asemenea, Părintele Decan a vorbit despre importanța cunoașterii lui Dumnezeu, subliniind vocația studentului teolog chemat și pregătit să fie model în societate și în instituțiile în care își va desfășura activitatea, fie ca slujitor al Sfântului Altar, fie ca profesor de religie, profesor de educație plastică, pictor bisericesc sau restaurator. Absolvenții au fost îndemnați să fie tari în credință, mărturisind învățătura primită în Facultatea de Teologie, după cuvântul Mântuitorului Iisus Hristos: „Îndrăzniți, Eu am biruit lumea!” (Ioan 16, 33).

În continuarea festivității, absolvenții au rostit Jurământul, au primit diplome de absolvire și au fost felicitați de profesori, părinți, rude și apropiații prezenți la eveniment.

Gabriela Firu