Festivitate de premiere pentru elevii cu rezultate deosebite, în Parohia Braniște II Ișalnița

Evenimente

Biserica ce poartă hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” – Braniște II, Ișalnița, a organizat în această perioadă un eveniment de tradiție al Parohiei, festivitatea de premiere a elevilor Școlii Gimnaziale „Eliza Opran” Ișalnița, cu rezultate obținute în ciclul gimnazial și la examenul de Evaluare Națională. Astfel, în ziua de duminică, 3 iulie, rezultatele deosebite ale elevilor au fost recunoscute și răsplătite de Parohia Braniște II Ișalnița, Protoieria Craiova Nord, prin premiul financiar anual „Preot Grigore Țolescu”, premiu acordat anul acesta elevei Cioancă Simina.

„Sperăm ca evenimentul festiv din această zi să aibă ecou, iar tinerii comunității noastre să știe că orice strădanie a lor de a se instrui și de a se perfecționa contează nu numai individual, ci și la nivelul colectivității. O comunitate puternică este, fără îndoială, o comunitate instruită. Recunoștința se îndreaptă către profesorii acestor elevi, care au știut să le modeleze atât de frumos mintea și sufletul. Mulțumim doamnei director, prof. Carmen Velișcu, doamnei prof. Simona Elena Copăcescu, de la Colegiul Național «Elena Cuza» Craiova, doamnei diriginte, profesor de religie Oproiu Mariana. Premiul «Preot Grigorie Țolescu» își așteaptă noii câștigători, tradiția continuă”, a subliniat Părintele Profesor Lucian Dodenciu, Parohul Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” – Braniște II.

Tot în această zi au fost acordate și premiile de excelență „Preot Grigore Țolescu” grupului parohial de tineri IMPACT, pentru obținerea locului al II – lea, etapa eparhială, și a locului I, etapa pe Protoierie, în cadrul Concursului Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea”.

Gabriela Firu