Consfătuirea profesorilor de religie din judeţul Dolj

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, în ziua de miercuri, 28 septembrie 2022, începând cu ora 13.00, a avut loc în Amfiteatrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj Consfătuirea profesorilor de religie din judeţul Dolj, coordonată de Prof. dr. Iuliana Gheorghe, Inspector la disciplina Religie în cadrul ISJ Dolj. La eveniment au participat, alături de cele aproximativ 200 de cadre didactice din judeţul Dolj: Arhid. Prof. Adrian Lupu, Consilier al Sectorului de Învățământ din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei; Prof. Aida Virginia Ionescu, Inspector Şcolar General Adjunct în cadrul ISJ Dolj, Prof. Dr. Iuliana Gheorghe, Inspector de specialitate la disciplina Religie în cadrul ISJ Dolj, Prof. Metodist Carmen Oprea, responsabil pentru coordonarea Platformei e-learning a profesorilor de religie.

În deschiderea evenimentului Pr. Consilier Adrian Lupu a transmis celor prezenţi mesajul de binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Acad. Dr. Irineu Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitului Olteniei. În continuare, au fost făcute mai multe comunicări din partea Sectorului de Învăţământ al Arhiepiscopiei Craiovei privind legea educaţiei, acordare avizului de cult, implicarea cadrelor didactice în activităţi extraşcolare şi parteneriatele Şcoală-Biserică.

Felicitări pentru activitatea cadrelor didactice a transmis şi Prof. Aida Virginia Ionescu, Inspector Şcolar General Adjunct în cadrul ISJ Dolj.

„Sunt bucuroasă şi onorată să mă aflu astăzi alături de dumneavoastră! Acum, la început de an şcolar, începem această etapă a normalităţii şi sper că vom rămâne în această normalitate, pentru că avem nevoie de interacţiunea faţă în faţă elev – elev, elev – profesor, Şcoală – Biserică şi, de ce nu, familie. Pentru că ştim că numai în unitate putem face pentru copiii noştri, pentru elevii noştri, tot ceea ce este mai bun în ceea ce priveşte formarea, în ceea ce priveşte educaţia, aceasta fiind piatra de temelie. Eu spun că noi, profesorii de religie, suntem binecuvântaţi că avem această meserie. La ora de religie încercăm să le insuflăm elevilor noştri dragostea pentru nou, dragostea pentru cunoaştere şi, mai mult decât atât, dragostea pentru Dumnezeu, Care este începutul şi sfârşitul tuturor lucrurilor. Eu vă felicit pentru toate rezultatele pe care le-aţi obţinut, vă felicit pe dumneavoastră, pe toţi colegii, pentru toată activitatea, nu numai în ceea ce priveşte organizarea, obţinerea şi participarea la concursuri şi olimpiade, dar şi pentru efortul depus în sala de curs, pentru că ştiu că cea mai mare satisfacţie a unui profesor este aceea de a aduce elevul aproape de suflet. Noi, profesorii de religie, nu trebuie să uităm că, înainte de a educa mintea unui elev, se educă inima, în aşa fel încât să-i simţim aproape”, a transmis în cadrul consfătuirii Prof. Aida Virginia Ionescu, Inspector Şcolar General Adjunct al ISJ Dolj.

Prof. dr. Iuliana Gheorghe a mulțumit invitaților și colegilor participanți, felicitându-i totodată pentru implicarea şi pentru rezultatele obţinute la concursurile şi olimpiadele şcolare.

„Consfătuirile au avut în vedere să transmită cadrelor didactice noutăţile de la Ministerul Educaţiei privind desfăşurarea activităţilor la disciplina Religie în anul scolar 2022 –  2023. În acelasi timp, au fost prezentate actele normative care vor sta la baza activităţilor. Am prezentat în continuare componenţa Consiliului Consultativ, proiectarea activităţilor de perfecţionare prin cercuri pedagogice şi, de asemenea, activităţile extraşcolare, educative, cât şi activităţile stiintifice ce vor fi desfăşurate pe parcursul întregului an şcolar la disciplina Religie”, a subliniat Prof. dr. Iuliana Gheorghe, Inspector la disciplina Religie în cadrul ISJ Dolj.

Prezentă la eveniment, Prof. Metodist Carmen Oprea, responsabil pentru coordonarea Platformei profesorilor de religie, i-a felicitat pe profesori pentru implicarea în realizarea platformei e-religie.ro, singura platformă din ţară, la disciplina Religie, omologată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, şi i-a încurajat ca în continuare să se alăture efortului de dezvoltare a Platformei e-learning a profesorilor de religie, realizată cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Acad. Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei.

La final, cadrele didactice au adresat întrebări pentru a lamuri aspectele importante din activitatea didactică. Consfătuirea profesorilor de religie s-a încheiat cu rostirea rugăciunii de mulțumire.

Gabriela Firu