Slujbă de Te Deum la 130 de ani de la înființarea Spitalului Orășenesc de Urgență Târgu Cărbunești

Evenimente

Sâmbătă, 22 octombrie 2022, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a reprezentanţilor autorităților publice județene și locale, au fost sărbătoriți 130 de ani de existență a Spitalului Orășenesc de Urgență din Târgu-Cărbunești, prima unitate spitalicească din județul Gorj. La eveniment au fost invitați să participe, începând cu ora 11.00, medici, oameni de cultură, credincioşi din judeţ şi din ţară, alături de pacienţi ai spitalului.

Cu acest prilej, a avut loc slujba de Te Deum și au fost rostite rugăciuni de pomenire, oficiate de un sobor de preoți, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.

În cuvântul adresat celor prezenți, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat activitatea medicală de la această unitate spitalicească, felicitând totodată conducerea spitalului și cadrele medicale pentru implicarea deosebită în folosul pacienților.

„Aici, la Târgu Cărbunești, avem un spital care și-a adeverit competența nu numai în regiunea aceasta, ci și în multe alte județe din țară. E adevărat că directorii care s-au ostenit aici și care au contribuit la perpetuarea acestui spital au fost nu numai profesioniști în specialitățile lor, ci și oameni care au depus sufletul. Noi îl cunoaștem pe domnul doctor Constantin Târziu și ne dăm seama că, dacă s-a format aici, a avut și foarte buni îndrumători, care nu puteau să fie altfel decât dânsul. Așadar, pătruns de credința în Dumnezeu și de iubirea față de semenii săi, a putut să facă acest lucru și să rămână. Doresc domnului director și dumneavoastră, cadrele medicale și pacienți, să aveți sănătate, pentru că aici se tratează boala, și în primul rând se dorește sănătatea. Rugăm pe Bunul Dumnezeu să vă ajute, domnule director, și pe toți colaboratorii dumneavoastră, și să vă sprijine cu al Său har și cu a Sa iubire de oameni”, le-a transmis participanților la eveniment Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu.

În continuare, dr. Constantin Târziu, managerul unității spitalicești din Târgu Cărbunești, le-a mulțumit colegilor, cadre medicale, pentru implicarea cu profesionalism în activitatea medicală. „Astăzi este o zi deosebită pentru spitalul nostru, pentru cărbuneșteni și chiar pentru județul Gorj: sărbătorirea a 130 de ani de la înființarea primului așezământ spitalicesc din județul Gorj. În acest spital, în decursul celor 130 de ani, au survenit diverse modificări, atât organizatorice, cât și în ceea ce privește structura personalului. Toate acestea s-au făcut pentru a veni în sprijinul oamenilor din această zonă. Să nu uităm că în această perioadă, spitalul nostru are arondat peste o treime din județul Gorj. Modificări structurale care au început în funcție de necesitățile oamenilor, de nevoile lor, astfel încât să avem un act medical de cea mai bună calitate”, a transmis dr. Constantin Târziu, managerul spitalului care a funcționat ca spital suport COVID în timpul pandemiei.

Totodată, managerul spitalului a adresat mulțumiri Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Irineu pentru că a sprijinit spitalul, susținând achiziția unui aparat de anestezie modern, necesar în desfășurarea actului medical al specialiștilor chirurgi.

„În momentul de față, avem plătit acest aparat de anestezie cu ajutorul Înaltpreasfinției Sale, într-o săptămână, două, sala de operație va beneficia de un aparat de anestezie modern, foarte necesar medicilor chirurgi”, a precizat managerul spitalului din Târgu Cărbunești, dr. Constantin Târziu.