Etapa Finală a Festivalului – Concurs Interjudețean de Poezie Religioasă, ediția a XVI-a

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părintelui Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a avut loc joi, 10 noiembrie 2022, Etapa Finală a Festivalului – Concurs Interjudețean de Poezie Religioasă, ediția a XVI-a, la Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova.

Concursul s-a desfășurat în două etape: Etapa de Preselecție, la care au fost înscriși peste 70 de elevi din Oltenia; și Etapa Finală în cadrul căreia cei 32 de participanți calificați au compus câte o poezie folosind cuvinte cheie. Tema festivalului de anul acesta a fost „Recunoștință”.

Concursul de Poezie Religioasă a fost organizat, în perioada septembrie – noiembrie 2022, de Fundația Cuvântul care Zidește în colaborare cu Sectorul de Învățământ din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei, având ca obiective: stimularea creativității copiilor și tinerilor cu preocupări cultural – religioase; realizarea unor schimburi de experiență între copii și tineri; creșterea gradului de implicare a copiilor și tinerilor în activități dezvoltare personală.

La eveniment au participat Pr. Prof. Lupu Adrian, Consilier al Arhiepiscopiei Craiovei, care a transmis cuvântul de binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, PC Pr. Belcineanu Vintilă, director al Seminarului Teologic „Sfântul Grigorie Teologul”, doamna Delcea Tanța, profesor de Limba și Literatura Română și doamna Stamatoiu Cristina, președinte al Fundației Cuvântul Care Zidește din Craiova.