Părticele din moaștele Sfântului Irodion, dăruite Parohiilor „Sfântul Ierarh Nicolae”  – Perișoru Vechi și „Sfântul Dumitru”  – Giubega, județul Dolj

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, la Biserica cu hramurile „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Cuvioasa Parascheva” din Parohia Perișoru – Vechi și la Biserica „Sfântul Dumitru” și „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Parohia Giubega, județul Dolj, au fost aduse racle cu părticele ale moaștelor Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici. Astfel, în ziua de sâmbătă, 26 noiembrie, mai mulți credincioși din Parohia Perișoru – Vechi au participat la Sfânta Liturghie săvârșită la Mănăstirea Lainici, printre care zeci de elevi ai Școlii Gimnaziale „Henri Coandă” din localitate, alături de prof. Marius Dragancea, directorul unității de învățământ, și de Părintele paroh Răzvan Dumitrana, iar de la Parohia Giubega, credincioșii prezenți l-au avut alături pe Pr. Pârvu Ionel. În aceeași zi a avut loc și înmânarea raclelor cu părticele ale moaștelor Sfântului Cuvios Irodion de către Părintele Arhim. Ioachim Pârvulescu, starețul Mănăstirii Lainici. În după-amiaza aceleiași zile, la Bisericile parohiale din localitățile Perișoru – Vechi și Giubega a avut loc primirea raclelor cu părticele din sfintele moaște, fiind săvârșite de către un sobor de preoți Acatistul Sfântului Irodion, urmat de slujba Privegherii în cinstea Sfântului Irodion, la care au participat numeroși credincioși.

În ziua de duminică, 27 noiembrie, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată la Biserica Parohiei Perișoru – Vechi de un sobor de preoți.

„Un moment de aleasă bucurie este această zi pentru credincioșii Parohiei noastre, pentru că în mijlocul nostru a ajuns Sfântul Cuvios Irodion de la Lainici, pe care l-am sărbătorit în chip deosebit în această binecuvântată zi. Sfântul Irodion a fost duhovnic al Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, fiind stareț peste patru decenii la Sfânta Mănăstire Lainici. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Irineu, racla cu o părticică din moaștele Sfântului Irodion va rămâne în Parohia noastră, spre închinare credincioșilor”, a transmis în cuvântul de învățătură Pr. paroh. Răzvan Dumitrana.