Festivalul-concurs interjudeţean „Glas de înger”, ediţia a XXI-a

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, tradiţia concertelor de colinde din Arhiepiscopia Craiovei debutează în data de 5 decembrie cu Festivalul-concurs interjudeţean „Glas de înger”. Festivalul „Glas de înger”, ajuns la ediţia a XXI-a, este organizat de Fundația „Cuvântul care zidește”, în colaborare cu Sectorul Cultural și Sectorul de Învățământ ale Arhiepiscopiei Craiovei. Prin Festivalul-concurs „Glas de înger se dorește implicarea tinerei generații în păstrarea, transmiterea și promovarea colindelor și tradițiilor autentice de Crăciun, în vederea consolidării identității culturale românești. În spectacol sunt invitate peste 20 de grupuri de colindători ce vor prezenta colinde și tradiții specifice Sărbătorilor de iarnă.

„Mulţumim Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, pentru binecuvântarea de a organiza acest Festival, pentru grija părintească pe care ne-o poartă şi implicarea în activităţi culturale care promovează tradiţiile autentice româneşti. Ne bucurăm ca, după doi ani în care Festivalul s-a desfăşurat în mediul online, să putem organiza în condiţii optime acest eveniment reprezentativ pentru Mitropolia Olteniei. Îi aşteptăm cu drag pe tinerii colindători ce vestesc creştinilor marea Sărbătoare a Naşterii Mântuitorului Hristos. „Nu întâmplător, anul acesta am programat evenimentul în Ajunul sărbătorii Sfântului Nicolae, atât de îndrăgit de cei mai mici dintre credincioşi, dorind prin aceasta să adresăm şi un îndemn către semenii noştri la întrajutorare, milostenie şi iubire creştină, ce trebuie să caracterizeze faptele noastre în acestă lună a bucuriei pe care putem s-o oferim celor de lângă noi” – a menţionat PC Pr. Grigore Vulcănescu – Consilier Sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Craiovei.

„Anul acesta, pe scena Festivalului vor interpreta colinde tradiţionale româneşti cele mai bune coruri de elevi din Arhiepiscopia noastră, care în trecut s-au remarcat prin câştigarea mai multor concursuri cu tema specifică a Sărbătorilor de iarnă. Pe lângă repertoriul cunoscut, participanţii vor aduce în atenţie elemente tradiţionale inedite din zona noastră. De asemenea, în cadrul Festivalului vor fi premiaţi şi câştigătorii Concursului de poezie religioasă desfăşurat în luna noiembrie, aducând astfel laolată cei mai silitori şi merituoşi tineri din Mitropolia Olteniei” – a precizat Dna. Cristina Stamatoiu – Preşedinte al Fundaţiei „Cuvântul care zideşte”.

Festivalul „Glas de înger urmează să se desfăşoare în data de 5 decembrie, cu începere de la ora 12.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova.