Elevi răsplătiți pentru lucrările de excepție realizate în cadrul Festivalului-Concurs: Rugăciune și Simbol – Fior de Pace  

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul” Craiova a organizat în data de 5 decembrie 2022, începând cu ora 1430, premierea elevilor merituoși, participanți la Festivalul-concurs: RUGĂCIUNE ȘI SIMBOL – FIOR DE PACE în cadrul Simpozionului județean interdisciplinar Rugăciunea în viața noastră. Isihasm și spiritualitate ortodoxă (înscris în calendarul activităților CCD DOLJ pentru anul școlar 2022-2023), activitate coordonată cu profesionalism și dăruire de către Arhidiac. prof. dr. Stăiculescu Angel-Cristian și Prof. dr. Trușcă Maria-Cristina.

Deși aflat la prima ediție, acest festival-concurs a avut un real succes prin participarea a peste 80 de elevi din județul Dolj, dar și din multe alte județe ale tării, bucurându-se de o largă promovare a proiectului la nivel național.

Coordonatorii proiectului, susținuți de către colegii profesori și de către echipa managerială a școlii, și-au propus ca principal obiectiv implicarea cadrelor didactice și a elevilor în activități extracurriculare menite să le dezvolte creativitatea, iar prin expoziții cu creațiile artistice realizate, prin premiile obținute și recunoașterea rezultatelor muncii lor să le cultive elevilor dragostea față de valorile autentice ale educației.

Secțiunile festivalului-concurs au fost:

  1. Creație literară (ESEU, REBUS sau integramă pe hârtie sau suport electronic, POEZIE sau caligramă);
  2. Creație plastică (FOTOGRAFIE- fotografii originale, ARTĂ GRAFICĂ- desene originale lucrate manual, PICTURĂ- picturi originale lucrate manual, COLAJ- lucrat manual);
  3. Creație muzicală (DANS- filmare de maximum 5 minute, MELODIE- filmare, FLASHMOB- filmare de maximum 5 minute);
  4. Artă scenică (SCENARIU de piesă de teatru, PIESE DE TEATRU- o filmare cu fragmente de maximum 10 minute, SCURT METRAJ sau film cu durata de 5 minute);
  5. Prezentări digitale și webdesign (Filmulețe de maximum 5 minute, Animații, Prezentări Power Point (minim 6 slide-uri), LOGO pentru concurs, AFIȘ/ PLIANT pentru promovarea concursului, PAGINĂ WEB pentru concurs).

Criteriile de jurizare pentru creațiile artistice ale elevilor au fost:

  • Originalitatea lucrărilor;
  • Aspectul estetic și stilistic;
  • Abordarea temelor propuse;
  • Caracterul interdisciplinar în cadrul temelor propuse;
  • Activitatea de voluntariat,

Impactul acestui proiect la nivel comunitate a condus la realizarea unei frumoase expoziții în sala de festivități a Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul” Craiova cu toate lucrările de excepție realizate de către elevi în cadrul FESTIVALULUI-CONCURS: RUGĂCIUNE ȘI SIMBOL – FIOR DE PACE.

Ca mărturie a faptului că activitatea a fost apreciată la adevărata ei valoare, în data de 5 decembrie 2022, a avut loc premierea tuturor participanților, atunci când, într-un cadru festiv, pe scena Casei de Cultură a Studenților din Craiova, au fost premiați elevii și  profesorii îndrumători cu sprijinul Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, al Pr. exarh, Stareț Arhim. Ioachim Pârvulescu al Mănăstirii Lainici, al Doamnei Cristina Stamatoiu, Director al Fundației Cuvântul care zidește și al Doamnei Prof.dr. Oana Lavinia Zaharie, Director al CCD Dolj.