Debutul Proiectului de voluntariat „Dăruind, vei dobândi!” al Liceului „Traian Vuia” – Craiova

Evenimente

În ziua de 7 decembrie 2022, Liceul „Traian Vuia” – Craiova, în parteneriat cu Mitropolia Olteniei, a organizat prima activitate de voluntariat a proiectului „Dăruind, vei dobândi!”. Pornind de la versetul biblic: „gol am fost și M-ați îmbrăcat” (Matei 25,36) și de la exemplul Sfântului Ierarh Nicolae, activitatea implică strângerea de donații bănești din partea invitaților, participanți la expoziția de legume, fructe și conserve, expoziție realizată de fiecare clasă de elevi din cadrul Liceului Traian Vuia, Craiova. Fructele, legumele și conservele strânse vor fi donate unor familii aflate în dificultate. Banii strânși de fiecare clasă vor fi folosiți, de clasa respectivă, pentru a îmbrăca un copil dintr-o zonă defavorizată.

În calitate de director și de coordonator principal al proiectului, doamna Prof. Carmen Oprea a vorbit în deschiderea evenimentului despre rolul acestei activități, mulțumind elevilor și profesorilor pentru implicare, dar și invitaților oficiali prezenți la acest moment: „Activitatea desfășurată de Liceul „Traian Vuia” poartă denumirea „Dăruind, vei dobândi!” și este o activitate de voluntariat care promovează filantropia creștină în rândul elevilor noștri. Este o activitate care îl are ca model pe Sf. Ier. Nicolae, un model de dăruire și de bunătate. Ne-am propus ca înainte de sărbătorile de iarnă să ajutăm câteva zeci de copii din zone defavorizate”.

În calitate de reprezentant al Mitropoliei Olteniei, Pr. Consilier Adrian Lupu a transmis mesajul de binecuvântare al ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei și i-a felicitat pe organizatori pentru inițiativă: „Cu această fericită ocazie, vă transmit mesajul de binecuvântare al Părintelui Mitropolit Irineu, și vă felicit pentru inițiativă și pentru efortul dumneavoastră de a vă implica în această campanie deosebit de frumoasă. Mă bucur să văd că sunteți entuziasmați și că ați strâns atât de multe produse care vor fi ajutor pentru cei care se află în nevoi materiale”.

Din partea Inspectoratului Școlar Județean Dolj a luat cuvântul doamna Inspector Iuliana Gheorghe, care a vorbit despre importanța implicării elevilor în acțiunile de voluntariat: „Vreau să vă felicit pentru că ați înțeles rolul și importanța activităților de voluntariat în comunitate. De asemenea, mă bucur că rodul muncii voastre nu se va opri la a dărui bunurile pe care le-ați prezentat aici ci și pentru gestul frumos de a ajuta și îmbrăca copii care în apropierea sărbătorii Nașterii Domnului Hristos vor simți că sunt iubiți”.

Proiectul va continua pe parcursul acestei luni și va implica vizitarea și ajutorarea copiilor cu dificultăți materiale. Campania se bucură de implicarea activă a elevilor de la Liceul „Traian Vuia”, care au răspuns pozitiv inițiativei lansate de conducerea școlii.