Proiectul „Solidaritate în vremuri de încercare”, desfășurat în Parohia Răchita Brabova

Evenimente

Parohia Işalniţa din judeţul Dolj a implementat săptămâna aceasta etapa finală a proiectului „Solidaritate în vremuri de încercare”, pentru sprijinirea persoanelor aflate în nevoie, din Parohia Răchita Brabova. Acţiunea filantropică se află la a V-a ediţie şi se desfăşoară cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei. Astfel, în ziua de joi, 8 decembrie 2022, preoţii implicaţi în proiect, părintele Alexandru Badea, de la parohia Işalniţa, și părintele Ionuț Tudor, de la Parohia Răchita Brabova, alături de mai mulţi credincioşi care au sprijinit această acţiune au dăruit persoanelor aflate în nevoie pachete cu produse neperisabile, haine, încălțăminte precum și jucării copiilor. Acţiunea a avut loc prin purtarea de grijă a Pr. Protoiereu Ion Nicolae, de la Protoieria Craiova Nord.

„Cu mila și ajutorul lui Dumnezeu am ajuns anul acesta la ediția a V-a a proiectului «Solidaritate în vremuri de încercare». Ediţia aceasta a proiectului a fost lansată în ziua de duminică, 13 noiembrie, în biserica parohiei noastre, după oficierea Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii, când am anunţat credincioşii despre proiect şi colaborarea cu Părintele Tudor Ionuț, de la Parohia Răchita Brabova. Enoriaşii au fost bucuroşi să ajute persoanele aflate în nevoie, mai ales în această perioadă de post, unde rugăciunea împletită cu milostenia este bineplăcută înaintea lui Dumnezeu, după cum ne spune și Părintele Cleopa Ilie «Postul și milostenia sunt cele două aripi ale rugăciunii». Campania de strângere de fonduri a avut loc până la sărbătoarea Sfintei Mucenițe Filoteia de la Curtea de Argeș. Împreună cu Părintele de la Parohia Răchita Brabova am mers şi am achiziţionat alimente neperisabile care au fost împărţite, în ziua de 8 decembrie, împreună cu hainele, încălțămintea şi jucăriile pentru cei mici. Precizăm că această acţiune s-a mai desfăşurat, în cadrul ediţiilor anterioare, în Parohia Perişoru Vechi, în Parohia Urzicuţa și în Parohia Siliștea Crucii. Aducem mulţumiri enoriaşilor care ne-au sprijinit pe întreg parcursul acţiunii noastre caritabile şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, avem nădejde că acest proiect va avea continuitate”, a subliniat Părintele Paroh Badea Alexandru, iniţiatorul proiectului filantropic.

„În acest proiect am ales să venim în sprijinul familiilor și persoanelor cu o situație financiară precară. Această acțiune s-a desfășurat având alături de noi pe membrii Consiliului Parohial al Bisericii cu hramul Adormirea Maicii Domnului și pe Pr. Alexandru Badea, cu care am mers împreună la mai multe familii nevoiașe, credincioși bolnavi, bătrâni din cadrul Parohiei Răchita Brabova, dăruindu-le pachete cu alimente neperisabile, dulciuri, haine, încălțăminte și jucării pentru cei mici. Această acțiune a fost un moment de suflet, în care credincioșii care au făcut posibilă această acțiune caritabilă și-au dat seama ce înseamnă să dăruiești, să primești și să fii alături de cei nevoiași. Aducem mulţumiri deosebite credincioşilor Parohiei Işalniţa şi tuturor celor care ne-au sprijinit în această acţiune”, a subliniat părintele Ionuț Tudor, paroh al Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Parohia Răchita Brabova.