Brăduțul Prieteniei organizat de Profesorii de Religie din Dolj, ediția a VII-a

Evenimente

Brăduțul Prieteniei, ajuns la ediția a VII-a, este o inițiativă care a pornit de la Liceul Teoretic ”Henri Coandă” din Craiova și a fost dusă mai departe, an de an, prin dăruirea și implicarea elevilor și a profesorilor de Religie din județul Dolj. De la participarea a șapte școli la ediția I a campaniei și până la implicarea 32 de unități de învățământ din județul Dolj la ediția acestui an a fost un drum presărat cu bucurii, zâmbete, emoții și amintiri de neuitat. Activitatea are drept scop nobil iubirea ca activitate și investiție întru Sărbătoarea Nașterii Domnului.

În acest an școlar activitatea s-a derulat în perioada 05-12 decembrie, fiind implicate 60 de cadre didactice din județul Dolj, de la următoarele unități de învățământ: Liceul Teoretic ”Henri Coandă” din Craiova, Colegiul Național ”Ștefan Velovan”, Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu”, Școala Gimnazială ”Sfântul Gheorghe”, Liceul de Industrie Alimentară, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto – structura Școala nr. 25 Făcăi, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, Școala Gimnazială Pielești, Liceul Tehnologic ”Al. Macedonski” Melinești, Liceul Tehnologic ”Constantin Nicolăescu” Plopșor, Școala Gimnazială Coșoveni, Școala Profesională ”Constantin Argetoianu” Argetoaia, Colegiul Național ”Frații Buzești”, Liceul ”Traian Vuia”, Școala Gimnazială ”Decebal”, Liceul Tehnologic ”Constantin Ianculescu” Cârcea, Școala Gimnazială Măceșu de Jos, Liceul Teoretic ”Amărăștii de Jos”, Colegiul ”Ștefan Odobleja”, Școala Gimnazială Caraula, Școala Gimnazială ”Nicolae Bălcescu”, Liceul Tehnologic Special ”Pelendava”, Școala Gimnazială ”Constantin Gheorghiță” Podari, Școala Gimnazială Ghindeni, Colegiul Național ”Carol I”, Școala Gimnazială ”Traian”, Liceul Teoretic ”Independența” Calafat, Liceul de Arte ”Marin Sorescu”, Liceul ”Matei Basarab”, Școala Specială ”Bethoveen”, Liceul ”Voltaire” și  Școala Gimnazială Ghercești.

În cadrul campaniei, elevii voluntari au donat obiecte decorative confecționate de ei, împreună cu profesorii de Religie, rechizite, cărți, jocuri educative, jucării și dulciuri. Acestea au fost fost oferite elevilor de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Sfântul Vasile” din Craiova, prilej cu care copiii au decorat doi Brăduți ai Prieteniei, dintre care unul donat în cadrul acestei campanii. Activitatea este inclusă în planul de activități extracurriculare al Consiliului Consultativ al profesorilor de Religie din județul Dolj, precum și în planul de activități SNAC.

Și povestea Brăduțului Prieteniei merge mai departe…