Arhiepiscopia Craiovei a donat aparatură medicală Spitalului de Urgență din Târgu-Cărbunești

Evenimente

Arhiepiscopia Craiovei a donat săptămâna aceasta aparatură medicală de ultimă generație Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești. Aparatura, în valoare de 30.000 de euro, va fi folosită în cadrul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă.

„Ne bucurăm foarte mult pentru că, în această vreme premergătoare Sărbătorii Nașterii Mântuitorului Hristos, am putut să vă donăm un aparat atât de necesar pentru buna funcționalitate a spitalului dumneavoastră, la Târgu Cărbunești. Între noi s-a închegat o relație foarte profundă de multă vreme, cu acest spital, pentru că știu cât de mult vă preocupați de viața și de sănătatea oamenilor. Este un lucru foarte important în lumea noastră, ca omul care suferă de ceva să aibă posibilitatea, prin metodele științifice, să fie tratat corespunzător. Știm bine că specialiștii de la această unitate medicală sunt bogați în cunoștințe, însă au nevoie și de aparate. Aceste aparate sunt atât de importante încât, de multe ori, viața unui om este pusă în ecuație, dacă trăiește sau nu trăiește. Acest aparat este dat de Arhiepiscopia noastră, de preoții noștri în primul rând, pentru că ei sunt aceia care au contribuit la această donație, și bineînțeles de credincioșii noștri. Noi suntem doar aceia prin care mâinile lui Dumnezeu au lucrat. Așadar, considerăm că este de bun augur ziua de astăzi, înaintea Nașterii Mântuitorului Hristos, să vă oferim acest dar, iar dumneavoastră să îl întrețineți, să îl folosiți corespunzător, așa cum este necesar”, a transmis Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în prezența directorului spitalului, Dr. Sorin Mehedințu.

Directorul Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești și-a exprimat recunoștința pentru donația către unitatea medicală din Târgu Cărbunești, aparatură medicală care va salva viețile pacienților de la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă: „Mare ajutor acest aparat de anestezie de ultimă generație, prin care vom salva mii de vieți. Mulțumim Înaltpreasfinției Sale pentru acest ajutor! Acest ajutor va conta foarte mult, este o secție în care se fac mii de intervenții chirurgicale, acest aparat va salva multe vieți”.

Arhiepiscopia Craiovei sprijină anual spitalele din județele Dolj și Gorj. În ultimii ani, Arhiepiscopia Craiovei a achiziționat aparatură medicală necesară mai multor unități medicale din județul Dolj, printre care Spitalul Filantropia, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” și Spitalul Orășenesc Segarcea.

Gabriela Firu