Expoziție caritabilă în cadrul Asociației Vasiliada, pentru acordarea burselor școlare copiilor din mediul rural

Evenimente

Asociația Vasiliada, în parteneriat cu Muzeul de Artă Craiova, a organizat în această perioadă, la Centrul Cultural „Constantin Brâncuși”, Vernisajul Expoziției Caritabile de Fotografie Pictorială, semnată de fotograful Bogdan Negoiță. Curatorul expoziției a fost dl. Emilian Popescu, Sculptor / Dr. în Arte Vizuale.

Fondurile colectate în urma achiziționării acestor lucrări vor sprijini elevi din mediul rural, aflați în grija Asociației Vasiliada, care au rezultate bune la învățătură, însă ale căror familii au posibilități materiale reduse. Evenimentul a fost îmbogățit de un recital de colinde susținut de Corul „Calatio”, dirijat de prof. dr. Victor Șapcă și de renumitul violoncelist Mircea Suchici.

„Acordând burse acestor copii din mediile defavorizate, investim practic în societate, investim în viitorul nostru si al copiilor noștri. Este cea mai mare bucurie a oricărui om până la urmă, să dai o parte din tine pentru ceilalți, să poți să ajuți”, a transmis fotograful Bogdan Negoiță.

În continuare, curatorul expoziției, dl. Emilian Popescu, a felicitat inițiativa fotografului Bogdan Negoiță de a implica arta sa într-un proiect caritabil.

Asociația Vasiliada, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, sprijină anual cu burse lunare peste 100 de copii, prin intermediul proiectului „Gesturile mici fac oamenii mari”. Astfel, achiziționarea unei lucrări va asigura, pentru un an școlar, bursa pentru câte un elev din mediul rural, cu rezultate bune la învățătură, dar care provine dintr-o familie cu posibilități materiale limitate.

„Este un proiect pe care l-am început în urmă cu aproape zece ani, din dorința de a veni în sprijinul copiilor cu rezultate bune la învățătură din mediul rural, dar care se confruntă cu dificultăți materiale din cauza sărăciei în care trăiesc. În felul acesta, am ales să sprijinim copiii oferindu-le burse lunare în timpul anului școlar, astfel încât să poată avea necesarul de rechizite și îmbrăcăminte pentru a putea merge la școală în bune condiții. Vă mulțumesc pentru că ați ales să împărtășiți cu noi emoția și bucuria acestei seri. În 20 de ani de activitate, lucrarea Vasiliadei a devenit o lucrare a întregii comunități, iar prezența noastră la acest eveniment este încă o dovadă că avem o comunitate care vibrează la nevoile semenilor”. a subliniat Pr. Adrian Stănulică, Președintele Asociației Vasiliada.

Pentru copiii din mediul rural, organizația patronată de Mitropolia Olteniei desfășoară, din anul 2014, Campania „Gesturile mici fac oamenii mari”, o campanie structurată sub forma unui program de donații individuale, prin intermediul căruia orice persoană poate dona 100 lei pe lună, pe parcursul unui an școlar, ajutând astfel un copil să aibă să aibă asigurat necesarul de rechizite, cărți, îmbrăcăminte și încălțăminte, pentru a putea merge la școală.

Campania „Gesturile mici fac oamenii mari”, care în anul 2015 a primit premiul pentru cea mai bună campanie de fundraising a unei organizații mici în cadrul Galei  „Oameni pentru Oameni”, este una dintre numeroasele activități ale Asociației Vasiliada.  De-a lungul celor 20 de ani de existență, Asociația Vasiliada a desfășurat peste 200 de proiecte în beneficiul a 38.000 de persoane.

Gabriela Firu