Atelier de lectură Synaxis, de Ziua internațională a lecturii

Evenimente

În data de 15 februarie 2023, de Ziua internațională a lecturii, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a avut loc a doua întâlnire a Atelierului de lectură Synaxis.

Evenimentul s-a desfășurat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova și a fost organizat în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” Dolj, sub coordonarea pr. lect. dr. Mihai Ciurea și pr. lect. dr. Lucian Zenoviu Bot.

Prelegerea intitulată Structura și funcțiile autorității. Interpretări paradigmatice în filosofie a fost susținută de lect. dr. Ionuț Răduică, profesor la Facultatea de Științe Sociale a Universității din Craiova, Secția de Filosofie. Prezentarea și discuțiile care au urmat au fost orientate de cartea intitulată Ce este autoritatea?, scrisă de J. M. Brochenski și s-au încadrat în tematica generală a Atelierului: Paternitate și ucenicie.

Atelierul Synaxis furnizează cadrul propice nașterii unor discuții vii, a reflecțiilor și a reacțiilor menite să suscite interogații și căutare personală. Prelegerile susținute de-a lungul anului vor fi publicate într-un volum dedicat temei, împreună cu discuțiile și sugestiile participanților la dezbatere.

Următoarea întâlnire va avea loc la 30 martie 2023, la Facultatea de Teologie din Craiova. Conferința va fi susținută de Înaltpreasfințitul Părinte dr. Irineu Ion Popa, mitropolitul Olteniei, iar dezbaterea va fi structurată de lectura Vieții Sfântului Antonie cel Mare.

Participarea la eveniment se face pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile. Mai multe informații și înscrierea la adresa electronică bot_lucian@yahoo.com.