Activități cu tinerii în cadrul proiectului Lumină din Lumină

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în cadrul Sectorului de Învățământ, Activități cu tineretul și de Catehizare, funcționează Proiectul Catehetic Eparhial Lumină din Lumină.

Grupurile de tineret înființate în cadrul Proiectului Lumină din Lumină organizează periodic activități cu tinerii. Astfel, Preotul Ovidiu Diaconu, din Parohia Zănoaga, a organizat „Clubul de lectură” în cadrul căruia opt tineri și-au prezentat interesul lor pentru lucrările: „Amândoi mor la sfârșit” de Adam Silvera, „Pe lângă plopii fără soț” și „Ai noștri tineri” de Mihai Eminescu, „Zâmbește” de Ion Minulescu, „Paza bună” de Tudor Arghezi, „Izvorul nopții” de Lucian Blaga, „De câte ori, iubito” de Mihai Eminescu. De asemenea, a fost organizată biblioteca parohială și s-a organizat „Scaunul noului membru”, activitate prin care se atrag noi tineri la grupul parohial.

În Parohia Dăbuleni III, Părintele Daniel Nițu a susținut două cateheze despre cartea Facerii și Ieșirea și a organizat un grup de ajutorare al unei familii cu 4 copii, defavorizate social, a căror mamă bolnavă este internată în spital. Tinerii grupului îi vor ajuta pe cei 4 copii la teme și cu tot ce este nevoie pentru a-și continua școala în condiții normale.

Părintele Ciungu Ionuț, din Parohia Baia de Fier I, a organizat pe lângă cursul de engleză și o serie de jocuri interactive, menite să dezvolte abilitățile de lucru în echipă ale tinerilor. De asemenea, grupul de tineri din Baia de Fier I, a primit vizita grupului de tineri organizat de Părintele Mihai Popescu din Parohia Fărcașele, județul Olt. Cele două grupuri au participat împreună la Sfânta Liturghie, iar ulterior au participat la două ateliere, unul de gătit iar altul de mărțișoare, ultimul găzduit de domnul Olaru Sergiu-Mihail la Conacul Olarilor.

În Parohia Țicleni, Preotul Dragomir Țicleanu, a organizat atelierul de creație „Semne cusute – tradiții care ne definesc”. Cu ajutorul doamnelor Maria Marcela Mincea, Aurica Țicleanu, Reolina Purea, Elena Mărgineanu și Viorica Vîlceanu, copiii au învățat să coase semne tradiționale, utilizate în procesul de creare a iilor. Scopul atelierului a fost promovarea artei cusutului tradițional, precum și o nouă alternativă de petrecere a timpului liber.

În Parohia Padea, Preotul Safta Constantin, împreună cu doamna profesoară de religie Bușiu Gavrilă Cornelia, a susținut tinerilor cateheza „Rolul și foloasele rugăciunii”. În Parohiile Comoșteni și Amărăștii de Sus II, Preoții Alin Nicola și Filip Cosmin-Daniel au susținut catehezele conform programului catehetic: „Duhul Sfânt – persoană sau energie?”, au organizat dezbaterea „Cum mă ajută rugăciunea?”, iar Părintele Alin Nicola i-a învățat pe tineri și cântările  Sfintei Liturghii. În Parohia Goicea Mică, Preotul Roman Alexandru a organizat activități recreative pentru tinerii parohiei.

(Pr. Inspect. Ștefan Bărbulescu)