Ajutor pentru bisericile gorjene afectate de cutremur

Comunicate de presa Evenimente

La inițiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, în şedinţa de lucru a Permanenţei Eparhiale din data de 17 februarie a.c. a fost aprobată organizarea unei colecte de bani pentru reabilitarea locaşurilor de cult din judeţul Gorj afectate de recentele cutremure.

În urma unei evaluări obiective a situaţiei de pe teren s-a constatat că cel puţin 25 de biserici din judeţul Gorj au fost sever afectate, identificându-se serioase probleme la structura de rezistenţă, turle, arcade, catapetesme, pictură, clopotniţe şi alte anexe ale acestora.

În majoritatea acestor biserici accesul credincioşilor la slujbe este în continuare restricţionat din cauza riscului ridicat de accidente.

Procesul de restaurare şi reabilitare va fi unul costisitor şi de lungă durată. El depinde de ajutorul fiecăruia dintre cei ce doresc să ajute. Arhiepiscopia Craiovei va veni concret în sprijinul parohiilor gorjene afectate de cutremur, îndemnând de asemenea pe cei ce doresc să contribuie la acest necesar și important act de restaurare să doneze în următorul cont bancar: RO85RNCB0134041570380002.

(Biroul de Presă)