Proiect Erasmus+ desfășurat la Târgu-Jiu: Gamificare pentru educația interculturală

Evenimente

Asociația Școala Inovației, în calitate de partener oficial, împreună cu partenerii asociați: Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Colegiul Național „Spiru Haret”, Liceul Teologic Târgu-Jiu și Biblioteca Județeană „Christian Tell”, au organizat activități în cadrul proiectului Erasmus+, cofinanțat cu sprijinul Uniunii Europene, intitulat „Gamificare pentru educația interculturală”, numărul proiectului: 2020-1-PL01-KA227-SCH-095412, (http://edu-gamification.eu/). Amintim două evenimente importante desfășurate în cadrul proiectului și anume:

– Pilot Training pentru testarea cursului de e-learning (IO2), organizat în data de 18 mai 2022, la Colegiul Național „Spiru Haret” din Târgu Jiu;

– Conferința de multiplicare (Eveniment de multiplicare – E4), organizată în data de 8 februarie 2023, la Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj, MansArta. În cadrul conferinței au fost prezentate cele trei rezultate intelectuale ale proiectului, și anume:

  • un Manual (IO1): care permite destinatarului să se orienteze în utilizarea jocurilor în educație, în special în educația interculturală;
  • un e-Curs (IO2) care oferă cunoștințe practice despre cum să selectezi, să pregătești și să utilizezi jocuri în educația interculturală.
  • un Set de jocuri didactice (IO3) care ajută la dezvoltarea competențelor interculturale.

Scopul proiectului este de a dezvolta abilități și competențe care să sporească creativitatea participanților, de a contribui la incluziunea socială prin cultură și artă, de a modela conștientizarea culturală și de a construi dialogul intercultural prin jocuri didactice utilizate în educația interculturală.

La cele două evenimente au participat inspectori școlari, directori ai instituțiilor partenere, profesori, formatori. Participanții consideră că toate produsele sunt foarte utile în activitatea lor și sunt încântați că jocurile didactice pot fi adaptate și pentru predarea altor discipline.