Pelerinaje organizate de Grupul Parohial Tinerii Maicii Domnului, din Craiova

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Grupul Parohial Tinerii Maicii Domnului, coordonat de Preotul Mihail Scorbură, a organizat în această perioadă o excursie tematică, în parteneriat cu Palatul Copiilor din Craiova, precum și un pelerinaj cu Grupul Parohial de Tineret „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Craiova.

În cadrul excursiei tematice, tinerii au participat în Iași la proiectul „Valori culturale și religioase de o parte și de alta a Prutului”, un parteneriat între orașele Craiova, Iași și Chișinău, pe tema obiceiuri și cântece tradiționale. În cadrul proiectului tinerii au prezentat tradiții, obiceiuri și cântece oltenești, precum și scenata La Cruci, de Marin Sorescu. Au fost vizitate Catedrala Mitropolitană , unde se află moaștele Sfintei Parascheva, Biserica Sfinții Trei Ierarhi, Biserica Sfântul Nicolae Domnesc, cât și obiectivele turistice ale orașului: Casa Dosoftei, Parcul Copou, Primăria, Palatul Culturii și Palatul Copiilor. Ulterior s-a mers în pelerinaj la Mănăstirile din Moldova: Petru Vodă, Neamț, Secu.

Proiectul s-a finalizat în capitala Republicii Moldova, Chișinău, unde a fost prezentat un program artistic de obiceiuri și tradiții și au fost vizitate Catedrala Ortodoxă din oraș, instituțiile din centrul orașului, Parcul Poeților, Colegiul Ștefan cel Mare, dar și o fabrică de ciocolată.

Al doilea pelerinaj a fost realizat în parteneriat cu Grupul Parohial de Tineret „Sfinții Martiri Brâncoveni”, la Mănăstirea Lainici. În cadrul pelerinajului cele două grupuri de tineri au participat vineri seara la slujba de priveghere, iar a doua zi au participat la Sfânta Liturghie și au pornit într-o drumeție la cele două schituri Locurele și Poiana Pustnicului. În ziua următoarele obiectivele au fost: vizitarea stațiunii Straja, cu Schitul Straja și renumitul tunel cu cei 365 de Sfinți pictați. La sfârșitul programului tinerii s-au bucurat de timpul liber și de zăpada de pe pârtiile din stațiuna Straja.