Patriarhul Daniel transmite un mesaj de condoleanţe pentru victimele accidentului feroviar din Grecia

Evenimente Mesaj

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis miercuri un mesaj de condoleanţe pentru victimele accidentului feroviar din Grecia, soldat cu numeroase victime.


București, 1 martie 2023

Preafericitului Părinte IERONIM al II-lea,
Arhiepiscopul Atenei și al întregii Elade,

Preafericirea Voastră, 

Am aflat cu multă întristare de tragicul accident feroviar petrecut în noaptea de 28 februarie spre 1 martie 2023 în apropiere de orașul Larissa, în centrul Greciei, accident soldat cu cel puțin 32 morți și 85 răniți.

În aceste momente extrem de grele pentru familiile celor decedați, dar și pentru Preafericirea Voastră, adresăm acestora sincere condoleanțe și Vă încredinţăm de întreaga noastră compasiune.

De asemenea, suntem sufletește alături de cei răniţi, aflaţi în spital, şi ne rugăm Milostivului Dumnezeu pentru grabnica lor vindecare.

Mântuitorul Iisus Hristos, Cel înviat din morți, să odihnească cu drepții sufletele celor care şi-au pierdut viaţa în acest cumplit accident, iar familiilor îndoliate să le dăruiască alinare și întărire sufletească.

Cu multă preţuire şi frăţească dragoste în Hristos Domnul,

† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

(Preluat :Patriarhul Daniel transmite un mesaj de condoleanţe pentru victimele accidentului feroviar din Grecia – Basilica.ro )