Programul „Săptămâna verde”, desfășurat la Seminarul Teologic din Craiova

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în perioada 27 februarie – 3 martie 2023, la Seminarul Teologic „Sf. Grigorie Teologul”, Craiova, s-a desfășurat programul „Săptămâna verde”, prin implicarea elevilor și a profesorilor în diverse activități educaționale care să contribuie la prevenirea schimbărilor climatice şi la protejarea mediului.

Conform programului aprobat la nivelul școlii, coordonat de Pr. Director Vintilă Belcineanu și de doamnele Prof. Luminița Văruicu (responsabil de comisia de mediu ) și Prof. Roxana Pană (coordonator de proiecte educative), principalele activități organizate pentru elevii seminariști au fost următoarele:

  • Luni, 27 februarie: eco-dezbateri și prezentări Power-Point cu teme ecologice, realizate de elevi, sub coordonarea cadrelor didactice: Prof. Roxana Pană, Prof. Felicia Negrilă și Prof. Marga Marcu.
  • Marți, 28 februarie: vizionarea de filme documentare și acțiunea de reciclare a bateriilor, a aparatelor electrice și a becurilor uzate, prin implicarea Prof. Marilena Cojocaru și Prof. Roxana Pană.
  • Miercuri, 1 martie: activitatea de lectură „Biblioteca din natură” și acțiunea de colectare a gunoaielor din Parcul Tineretului, alături de Prof. Marga Marcu, Prof. Bogdan Manea, Prof. Victor Șapcă, Pr. Prof. Cristin Sperlea, Prof. Roxana Pană și Diac. Prof. Emil Manea.
  • Joi, 2 martie: activitatea de înfrumusețare a spațiului verde „Școala e grădina mea” și prezentarea lucrării Power-Point „Natura este casa mea”, coordonate de Prof. Luminița Văruicu, Prof. Roxana Pană, Prof. Marga Marcu și Arhid. Prof. Angel Stăiculescu.
  • Vineri, 3 martie: realizarea de sondaje ecologice privind conștientizarea protejării mediului, expoziție de fotografii și prezentarea unul film educativ „Viață pentru mediu, viață pentru om”.

La finalul activităților din cadrul Programului „Săptămâna verde”, elevii seminariști au participat la o dezbatere liberă privind evaluarea proiectului și a acțiunilor în care au fost implicați. De asemenea, coordonatorii programului pus la dispoziția elevilor un jurnal de impresii personale pentru realizarea unui raport final al proiectului „Săptămâna verde”.