Concursul Național Catehetic, desfășurat în parohiile din Protoieria Târgu-Jiu Sud

Evenimente Proiecte

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Sectorul de Învățământ, Activități cu tineretul și de Catehizare, coordonează la nivelul eparhiei Concursul Național Catehetic „Tinerii și vârstinicii să laude numele Domnului”. Concursul se desfășoară în fiecare Protoierie din Eparhie, sub atenta supraveghere a preoților coordonatori și a Sectorului de Învățământ. Tema concursului este în acord cu tema anului omagial stabilit de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice și Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți).

În Protoieria Târgu-Jiu Sud sunt implicate 9 Parohii în Concursul Național Catehetic, după cum urmează:

  • Parohia Cornești, Pr. Codoban Ionuț Cristian: Cateheza cu tema Despre post, rugăciune și milostenie, susținută în cadrul vizitei la două familii nevoiașe din parohie împreuna cu o parte din grupul catehetic format din elevi de la Scoala Cornești, coordonați de Pr. Prof. Feraru Bogdan.
  • Parohia Dănești, Pr. Rusu Ștefan: Referatul  cu tema Să fim cu toții buni creștini – masa rotundă; Cateheza Importanța postului în  viața  crestinilor; Cateheza Cinstirea părinților și a bunicilor; Expoziție tematică cu felicitări; Atelier de creație; Cateheza Învierea Domnului.
  • Parohia Înălțarea Domnului, Pr. Țicleanu Mădălin: Cateheza Despre prietenie, susținută elevilor din clasa a IX-a, de la Liceul cu Program Sportiv Târgu-Jiu, în colaborare cu Prof. Păun Marian; Atelier de pictură.
  • Parohia Iași, Pr. Draica Vasile: Cateheza Datoria cinstirii bătrânilor și rolul lor în viața noastră și în societate.
  • Parohia Izvoarele, Pr. Dănciuloiu Călin: Atelier de confecționat mărțișoare; Acte de filantropie cu bătrânii; Atelier de pictură a persoanelor biblice vârstnice!, activități realizate în colaborare cu Pr. Prof. Foanene Daniel și Înv. Popescu Mihaela.
  • Parohia Rovinari II, Pr. Foanene Daniel: Atelier de mărțișoare, acte filantropice cu banii rezultati de pe mărțișoare; formarea corului Biserici.
  • Parohia Văgiulești, Pr. Bălan Ilie: Cateheza Despre rugăciune.
  • Parohia Artanu, Pr. Coravu Mihai: Atelier de creație, cu elevii de la Școala Generală Raci, în colaborare cu Înv. Flaimoc Oana Camelia și Înv. Togoe Andreea Atena.
  • Parohia Moi, Pr. Bivolu Gavril și Pr. Păsărin Florin: Cateheza Bătrânii, în calitate de sfătuitori ai comunității, datina bătrânilor; atelier de confecționat mărțișoare pentru vârstnicii comunității; Activitatea Tinerii sunt educați să-i cinstească pe cei în vârstă, cu o vizită la Azilul „Casa Bunicilor”, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Bâlteni, prin implicarea Prof. Tătaru Constantin-Flavius.