Evaluarea proiectelor din cadrul Concursului Național Catehetic, etapa pe Protoierii

Evenimente Proiecte

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Sectorul de Învățământ, Activități cu tineretul și de Catehizare, a organizat în perioada 04-10 mai 2023, evaluarea proiectelor din cadrul Concursului Național Catehetic.

Concursul Național Catehetic Tinerii şi vârstnicii să laude numele Domnului este organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, în perioada 16 ianuarie – 21 mai 2023.

Tematicile Concursului Național Catehetic oferă grupurilor catehetice și coordonatorilor posibilitatea trăirii unor frumoase experiențe de iubire, de cunoaștere, de apropiere și de slujire dintre oameni, și mai ales posibilitatea întăririi relaţiilor tinerilor cu vârstnicii. Totodată concursul îşi propune să contribuie și să motiveze intensificarea activităţii catehetice parohiale şi a lucrului cu tinerii, astfel încât numărul parohiilor care desfăşoară activitate catehetică şi misiune cu copiii şi tinerii să crească.

În perioada 4–10 mai 2023 a avut loc evaluarea proiectelor la nivel de protopopiate. Evaluarea lucrărilor s-a făcut de către o comisie formată din: protopop – preşedinte, responsabilul cu cateheza parohială, un profesor de Religie (minimum gradul didactic II), care nu fac parte din echipele concurente. Câștigătorii din cadrul Protopopiatelor au fost următorii:

Protoieria Craiova Nord

1. Parohia Belcin, Preot Daniel Frățilă, titlu proiect: „Crucea noastră cea de toate vârstele”;

2. Parohia Panaghia, Preot Dumitru Mihai, titlu proiect: „Filantropie egal bucurie”;

3. Parohia Braniște II, Preot Sorin Ionescu, titlu proiect: „Acolo unde este inima ta, va fi și comoara ta”.

Protoieria Craiova Sud

1. Parohia Brândușa, Preot Gabriel Sorescu, titlu proiect: „Creștini din neam în neam”;

2. Parohia Romanești, Preot Florin Mihail, titlu proiect: „Fapta bună sunt eu” , în colaborare cu Parohia Dăbuleni III, Preot Daniel Nițu, titlu proiect: „Înțelepciunea bătrânilor, temelia educației tinerilor”;

3. Parohia Ocolna, Preot Ștefan Bărbulescu, titlul proiect: „Împreună pe Cale, în Adevăr și Viață”.

Protoieria Băilești

1. Parohia Comoșteni, Preot Alin Nicola, titlu proiect: „Generație după generație, scopul este același Hristos”;

2. Parohia Gighera, Preot Nicolae Sanda, titlu proiect: „Credința creștină – între cunoaștere și trăire”;

3. Parohia Moțăței I, Preot Cătălin Glăvan, titlu proiect: „Școala de ieri și de astăzi”.

Protoieria Târgu-Cărbunești

1. Parohia Baia de Fier 1, Preot Ionuț Ciungu., titlul proiectului: „Tineri sau bătrâni toți suntem fii ai lui Dumnezeu”;

2. Parohia Sfântul Antim Ivireanul, Preot Ionuț Adrian Vulpe, titlul proiectului: „Tot omul sa aibă viață, și să aibă din belșug”;

3. Parohia Costești, Preot Nicolae Cotoi, titlul proiectului: „De la bunici învățăm, pe Domnul să-L lăudăm”.

Protoieria Târgu-Jiu Nord

1. Parohia Frîncești, Preot Ion Pîrvuleț, titlu proiect „Învață-mă sa fac binele”;

2. Parohia Bârsești, Preot Stelian Ovidiu Grama, titlu proiect „Toată suflarea să laude pe Domnul”;

3. Parohia Valea Mare, Preot Cătălin Militaru, proiect „Tinerii de ieri, tinerii de astăzi- credință, iubire și milostenie„.

Protoieria Târgu Jiu Sud

1. Parohia Rovinari II, Preot Daniel Foanene, titlul proiect: „Toată suflarea să laude pe Domnul”;

2. Parohia Iași, Preot Vasile Draica, titlu proiect: „Dăruind vei dobândi, să ne ajutăm unii pe alții”;

3. Parohia Înălțarea Domnului, Preot Mădălin Țicleanu, titlu proiect: „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”.

Evaluarea la nivelul eparhiei va avea loc în data de 11 mai 2023, de către o comisie numită de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu, fiind formată din: inspectorul cu cateheza parohială, un profesor de catehetică/omiletică, inspectorul de Religie, un profesor de limba română, care nu fac parte din echipele concurente. La nivel național va fi premiată echipa care a obținut Premiul I pe eparhie, fiind prezenți la ceremonia de premiere de la Patriarhie, din 21 mai 2023, copilul sau tânărul delegat de echipă şi un coordonator (preot sau profesor de Religie/de altă disciplină).