Premierea tinerilor Grupului Parohial Brândușa

Evenimente Proiecte

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, duminică, 14 mai 2023, Slujba Sfintei Liturghii la biserica Brândușa a fost oficiată de PC Preot Grigore Vulcănescu, protoiereul Protoieriei Craiova Sud, alături de preotul paroh Gabriel Sorescu.

Părintele Protoiereu Vulcănescu a felicitat pe preotul Gabriel și pe tinerii Grupului Parohial de Tineri de la Brândușa care au primit locul I la Faza Eparhială a Concursului „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului ”. Proiectul propus de Parohia Brândușa în colaborare cu Muzeul Olteniei Craiova, Colegiul Național Carol I și Liceul Matei Basarab, proiect intitulat „Creștini din neam în neam”, a fost apreciat comisia de jurizare ca fiind cel mai reușit și i s-a conferit locul I. Din acest motiv, PC Părinte Protoiereu Grigore Vulcănescu a oferit tinerilor implicați în proiect și coordonatorilor acestui proiect diplome de apreciere a efortului lor. Mai mult, PC Sa Părintele Protoiereu a oferit în dar tinerilor și câte un Catehism și o carte de rugăciuni. Și tot ca dar le-a oferit și o excursie, pentru ca tinerii Grupului Parohial să poată ajunge duminica viitoare, în ziua 21 mai, la București, unde va avea loc premierea națională a proiectelor câștigătoare din fiecare eparhie de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

La final Părintele Protoiereu a ținut celor prezenți un cuvânt de învățătură în această duminică a V-a după Înviere. În cuvântul său, Părintele Protoiereu a spus: „Lăsați copiii să vină la Mine, că a unora ca aceștia este Împărăția Cerurilor?… Știți cât de importantă este o copilărie, o adolescență și o tinerețe trăită în Sfânta Biserică? Gândiți-vă la un tânăr care trăiește în biserică și la cel care trăiește în alte locuri. În Sfânta Biserică Dumnezeu nu te lasă. Îmi vine în minte exemplul Sfintei Monica, sărbătorită săptămâna trecută. Sfânta Monica, iubiți credincioși, a fost un model de femeie creștină și de mamă. Este mama Fericitului Augustin. Acela, ca tânăr, a luat-o pe căi greșite. Dar această femeie, mamă, nu și-a pierdut credința în Dumnezeu, pentru dragostea ei pentru fiu. A mers la Sfântul Ambrozie, episcopul Mediolanului, cu rugăciunea aceasta să facă ceva. Să se roage pentru fiul ei. Și vedem reacția Sfântului Ambrozie care-i spune: Nu se poate ca băiatul acesta să nu se schimbe, măcar pentru dragostea și rugăciunile mamei sale. Și iată că această stăruință în rugăciune, această dragoste curată, sinceră, a părintelui pentru copil a adus roade. Pentru că acel tânăr, Augustin, devine unul din stâlpii Bisericii și mărturisitor al Mântuitorului Iisus Hristos. De aceea, văzând tinerii de aici, și participând la concursul catehetic organizat de Patriarhia Română, când au apărut cele 11-12 grupuri parohiale, de la prima vizionare a programului, am zis: Brândușa câștigă! Și nu doar că a câștigat la nivelul Protoieriei Craiova Sud, ci a câștigat pe Arhiepiscopie. De aceea am venit să fiu alături de Părintele Gabriel. Să-l felicit și să-i mulțumesc pentru această lucrare frumoasă. Pentru că este una din bisericile în care parcă simți că este viață. Vă felicit, tinerilor, și vă îndemn să rămâneți aproape de Sfânta Biserică. Mulți dintre voi o să plecați din Craiova, din țară. Dar nu trădați niciodată: Neamul, Credința și Biserica”.