Workshop în cadrul Parteneriatului Internațional al Liceului „Sf. Nicodim”, Târgu-Jiu, cu Universitatea din Hyogo, Japonia

Evenimente Proiecte
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, în data de 16 mai 2023, la Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu a avut loc prelegerea de tip atelier a doamnei Conf. Univ. Dr. Carmen Tămaș de la Universitatea din Hyogo, Japonia. Vizita şi prelegerea doamnei prof. Tămaș sunt activităţi din cadrul parteneriatului academic al Liceului Teologic cu Universitatea din Hyogo, din anul 2022. La eveniment au participat Părintele Vătafu Ştefan, Directorul unităţii de învăţământ, alături de cadrele didactice şi de elevii instituţiei.
Parteneriatul celor două unităţi de învăţământ urmăreşte să intensifice relaţiile academice şi schimbul de experienţă educaţională. Pe baza acestei asocieri academice, în fiecare an, un elev de la Liceul Teologic, se poate înscrie la Universitatea din Hyogo. Până în prezent, Pahonțu Robert, fost elev al Liceului Teologic, urmează deja cursurile anului I de la această prestigioasă universitate. Workshopul s-a încheiat cu un program artistic şi unul expoziţional de pictură bisericească.