Prelegerea „Ce ne datorează societatea? Și ce-i datorăm noi în schimb?”, susținută de conf. univ. dr. Gabriela Motoi, Atelier Synaxis

Evenimente Proiecte

În data de 24 mai 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte dr. Irineu Ion Popa, arhiepiscopul Craiovei și mitropolitul Olteniei, a avut loc a cincea întâlnire a Atelierului de lectură Synaxis.

Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova în parteneriat cu Biblioteca județeană „Alexandru și Aristia Aman” Dolj, sub coordonarea pr. lect. dr. Mihai Ciurea și pr. lect. dr. Lucian Zenoviu Bot și a avut loc în Sala Acad. Dinu C. Giurescu a Bibliotecii județene.

Prelegerea „Ce ne datorează societatea? Și ce-i datorăm noi în schimb?” a fost susținută de conf. univ. dr. Gabriela Motoi de la Facultatea de Științe Sociale, din cadrul Universității din Craiova. După conferință, au avut loc dezbateri provocate de cartea lui Minouche Shafik, Ce ne datorăm unii altora. Un nou contract social pentru o lume mai bună. Discuțiile s-au încadrat în tematica generală a atelierului – Paternitate și ucenicie – fiind animate de prezența a numeroși profesori, cercetători și studenți ai Universității din Craiova.

Atelierul de lectură Synaxis a fost conceput din dorința de a orienta lecturile studenților și de a încuraja dezbaterile transdisciplinare atât de necesare în contextul actual. Fiecare întâlnire are în centru o carte reprezentativă, care oferă o perspectivă specifică asupra temei generale. Prelegerile susținute de-a lungul anului vor fi publicate într-un volum dedicat temei, împreună cu discuțiile și sugestiile participanților la dezbatere. Pentru mai multe detalii, a se vedea: Watch | Facebook.