Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de sâmbătă, 27 mai 2023, a avut loc Cercul pedagogic al profesorilor de Religie, din județul Dolj, nivelul liceal. Gazdă a activităţii metodice a fost Liceul Tehnologic din Craiova, iar principalii organizatori au fost: Prof. Dr. Iuliana Gheorghe – Inspector de specialitate în cadrul IŞJ Dolj, Prof. Carmen Oprea – Director Liceul „Traian Vuia”, Prof. Claudia Ivaşcu – Director Adjunct Liceul „Henri Coandă”, Prof. Nicoleta Troanţă – Director Liceul Tehnologic Auto, Prof. Mariana Petrescu – Director Adjunct Liceul Tehnologic Auto, Prof. Daniel Ţenea şi Prof. Augustin Theodor.
În deschiderea evenimentului, Pr. Consilier Prof. Adrian Lupu a transmis celor prezenţi mesajul de binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitului Olteniei. În continuare, Dna. Prof. Nicoleta Troanţă – Director Liceul Tehnologic Auto a prezentat participanţilor la Cerc unitatea de învăţământ, dotările acesteia precum şi principalele realizări în domeniul educaţional.
Cercul Pedagogic a fost coordonat de către Dna. Prof. Dr. Iuliana Gheorghe – Inspector de specialitate în cadrul IŞJ Dolj şi a avut pe ordinea de zi, pe lângă activitățile metodice specifice, mai multe teme de dezbatere de actualitate din domeniul învăţământului, cum ar fi Legile Educaţiei, învăţământul vocaţional din Oltenia sau perfecţionarea continuă a cadrelor didactice. În acest cadru, Pr. Consilier Prof. Adrian Lupu a prezentat oferta educațională a Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova pentru anul universitar 2023-2024, iar Pr. Dr. Sorin-Grigore Vulcănescu a promovat platformele de comunicare de la nivelul Arhiepiscopiei Craiovei, precum Revista Ortodoxă on-line, Pagina oficială de Facebook și Biblioteca Facultății, prezentând cadrelor didactice modalităţile prin care pot fi popularizate şi dezvoltate atât activitatea lor ştiinţifică, cât şi proiectele extraşcolare pe care le desfăşoară.
În programul Cercului pedagogic au fost incluse şi prezentările Referatelor – Expunere: „Nevoia de sacru în societatea contemporană – Rugăciune şi ajutor social” – Pr. Prof. Daniel-Cosmin Ţenea; „Milostenia, virtutea prin care ne asemănăm cu Dumnezeu” – Prof. Carmen Oprea; „Warm Letters – Scrisori către seniori în timpul pandemiei” – Prof. Claudia Ivaşcu; „Nevoia de sacru în societatea contemporană” – Prof. Loredana Nicola, Prof. Ramona Enculescu.
După prezentarea referatelor, cadrele didactice prezente s-au împărţit în grupe de lucru în cadrul Atelierului cu tema „Acţiuni concrete de creştere a incluziunii sociale a persoanelor vârstnice”, în final concluziile fiind prezentate şi dezbătute în plen.
În încheiere, Dna. Prof. Dr. Iuliana Gheorghe a prezentat mai multe comunicări din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean şi rezultatele obţinute la Olimpiadele Naţionale de către elevii pregătiţi de profesorii de Religie din judeţul Dolj, mulţumind Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, pentru binecuvântarea de a organiza activitatea pedagogică şi celor prezenţi pentru participarea şi implicarea în buna desfăşurare a Cercului profesorilor de Religie, din județul Dolj.