Conferință Preoțească de Primăvară în Protoieriile Târgu-Jiu Sud și Nord, județul Gorj

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, astăzi, 30 mai 2023, a avut loc Conferința preoțească de primăvară pentru preoții din cadrul Protoieriilor Târgu-Jiu Sud și Târgu-Jiu Nord, din județul Gorj. Întâlnirea a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii de un ales sobor de preoți și diaconi, în Biserica Parohiei Înălțarea Domnului din Târgu-Jiu.

În a doua parte a evenimentului, în calitate de delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Irineu, Pr. Consilier Adrian Lupu a transmis mesajul de binecuvântare. De asemenea, a prezentat cele mai importante proiecte educaționale și culturale care se desfășoară la nivelul Arhiepiscopiei Craiovei și i-a îndemnat pe toți cei prezenți să se implice activ în organizarea la nivelul parohiilor a acestor activități.

În continuare, Pr. Prof. Daniel Foanene a susținut referatul cu tema „Realități și provocări actuale privind pastorația și sprijinirea persoanelor vârstnice”, prezentând cele mai frecvente probleme întâlnite în parohii, dar și exemple de bună practică pentru ajutorarea vârstnicilor: „Biserica este chemată să gândească noi forme și metode pastorale actuale, apropriindu-se mai mult de nevoile și așteptările bâtrânilor. Mai precis, bătrânii au nevoie de o mângâiere și de un cuvânt de încurajare, iar tinerii au nevoie de înțelepciunea, răbdarea și puterea de rugăciune a bătrânilor”.

În cuvântul de final, Pr. Protoiereu Ionel Câmpeanu, alături de Pr. Protoiereu Marian Mărăcine, a dorit să mulțumească Pr. Consilier Lupu pentru prezența oficială din partea Centrului Eparhial. De asemenea, a felicitat și încurajat prezentarea realizată de Pr. Foanene, îndemnând pe preoții din cele două protoierii să se implice cât mai mult în activitățile pastoral-misionare.