Ziua Copilului, organizată în curtea Bisericii din Șiacu, județul Gorj

Evenimente

La inițiativa părintelui paroh Dragoș Negomireanu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de 1 iunie 2023, în curtea Bisericii cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, din satul Șiacu, a Parohiei Corobăile, din județul Gorj, s-a organizat un eveniment cultural-educativ dedicat copiilor din zonă. Au fost prezenți copii din satele Șiacu, Bolboși, Negomir, Slivilești, Drăgotești și Covrigi, alături de părinți, bunici, dar și de cadrele didactice. Din partea oficialităților, amintim pe domnul Viorel Rotaru, primarul comunei Bolboși, și pe domnul Tudor Oiță, primarul comunei Negomir.

Programul activităților a început cu o slujbă de mulțumire lui Dumnezeu, oficiată de Pr. Negomireanu și de Pr. Bugiugan Mădălin. În continuare, toți cei prezenți au urmărit programul artistic muzical prezentat de Ansamblul „Izvorașul”, al Comunei Negomir, coordonat de domnul instructor Nicu Tudorescu. În a doua parte, poetul Teodor Popescu a susținut un recital de poezii dedicate copilăriei și a fost prezentată expoziția de pictură a elevei Cojocaru Alexandra. La final, din partea organizatorilor, toți copiii au luat parte la o masă festivă în aer liber.

„Inițiativa acestui eveniment reprezintă un gând pe care l-am păstrat în suflet de foarte mult timp, însă cu ajutorul lui Dumnezeu astăzi a fost transformat în faptă. M-am bucurat să văd atât de mulți copii în curtea bisericii noastre, veniți de prin satele din zonă, și aș dori pe această cale să le mulțumesc pentru prezență, atât copiilor, dar și părinților și însoțitorilor. Am considerat că această zi de 1 iunie, dedicată tuturor copiilor din întreaga lume, poate fi altfel sărbătorită și în preajma Bisericii și cu gândul la Dumnezeu. Dacă ne naștem copii, înseamnă că Dumnezeu așa ne vrea să fim mereu, cu sufletul curat și cu inima plină de bucurie. De aceea avem nevoie de acești copii minunați pentru a ne aduce aminte de copilăria noastră”, ne-a transmis Pr. Dragoș Negomireanu.