Conferință Preoțească de primăvară în Protoieria Băilești

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, marți, 6 iunie 2023, a avut loc Conferința preoțească de primăvară pentru preoții din cadrul Protoieriei Băilești, din județul Dolj. Întâlnirea a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii de un ales sobor de preoți și diaconi, alături de Pr. Protoiereu Neacșu Cătălin.

În a doua parte a evenimentului, în calitate de delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Irineu, Pr. Consilier Adrian Lupu a transmis mesajul de binecuvântare. De asemenea, a prezentat cele mai importante proiecte educaționale și culturale care se desfășoară la nivelul Arhiepiscopiei Craiovei și i-a îndemnat pe toți cei prezenți să se implice activ în organizarea la nivelul parohiilor a acestor activități.

În continuare, Pr. Alexandru Coșeraru, de la Parohia Fântâna Banului, a susținut referatul cu tema „Realități și provocări actuale privind pastorația și sprijinirea persoanelor vârstnice”, prezentând cele mai frecvente probleme întâlnite în parohii, dar și exemple de bună practică pentru ajutorarea vârstnicilor.

În cuvântul de final, Pr. Protoiereu Neacșu Cătălin a mulțumit Pr. Consilier Lupu pentru prezență atât la slujba Sfintei Liturghii, dar și la prezentările din sala de conferință. De asemenea, a felicitat și încurajat prezentarea realizată de Pr. Coșeraru, îndemnând pe preoții prezenți să se implice cât mai mult în activitățile pastoral-misionare.